Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:515005
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Krievija ir pasaulē lielākā valsts teritorijas ziņā (17 075 400 km2) un devītā lielākā valsts pasaulē pēc iedzīvotāju skaita (142 200 000 iedz.) (Wikimedia Foundation, Inc. 2010, ER).
Krievijas klimatu ietekmē vairāki faktori. Viens no svarīgākajiem ir plašu teritoriju atrašanās tālu no jūrām, kas izraisa kontinetālo klimatu. Siltās gaisa masas no Āzijas dienvidiem nenonāk Krievijā, jo Himalaji to atšķir no Indijas okeāna klimata. Temparatūra samazinās virzienā no Krievijas dienvidiem uz ziemeļiem un no rietumiem uz austrumiem, tādēļ visaukstāk ir Sibīrijā, bet vasaras mēnešos arī tur var būt ļoti krasti. Savukārt dažas Krievijas teritorijās, piemēram, Sočos, var būt pat subtropiskās zonas klimats (Wikimedia Foundation, Inc. 2010, ER).
Agrāk Padomju Savienības iedzīvotāji savas brīvdienas pavadīja galvenokārt pašas Savienības robežās – atpūtās Krimas pludmalēs un ārstnieciskajos kūrortos, Soču akmeņainajās pludmalēs un Baltijas valstīs, kā arī devās uz sanatorijām Polijā un Čehoslovākijā. Parasti Padomju darbinieki devās ekskursijās, kuras organizēja viņu darbavietas un laulātajiem draugiem bieži vien netika dota iespēja pievienoties šajos braucienos. Ceļošana uz Rietumiem un vispār ārpus Padomju Savienības bija sarežģīta vai pat neiespējama (Guardian News and Media Limited 2010, ER). …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1311264
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties