Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:103551
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pārmaiņu vadīšanas būtība    3
  Vadības procesa attiecību modeļi    4
  Pārmaiņu vadīšanas process    4
  Darbinieku iesaistīšana    5
  Vadītāja loma    7
  Pārmaiņu rezultāti un panākumi    7
  Izmantotā literatūra    9
Darba fragmentsAizvērt

Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, jebkurā uzņēmumā notiek pārmaiņas. Vai tas ir viegli vai grūti? Tas, cik veiksmīgas būs šīs pārmaiņas, ir atkarīgs no cilvēkiem, kas strādā uzņēmumā, jo uzņēmums nav tikai ēka, mašīnas, mēbeles, iekārtas, struktūrshēmas, dokumenti utt., bet, pirmkārt, tie ir cilvēki - darbinieki, vadītāji, īpašnieki – visi, kas strādā uzņēmumā. Tāpēc, lai pētītu un saprastu, pārmaiņas un kā tās ietekmēs uzņēmuma, komandas un katra darbinieka dzīvi nākotnē, uzņēmums jāanalizē kā „dzīvs organisms”.
Ir svarīgi meklēt atbildes uz jautājumiem, kas ir pārmaiņas uzņēmumā, kāds ir pārmaiņu mērķis, kur uzņēmumā sākt ieviest pārmaiņas un kādas pārmaiņu ieviešanas stratēģijas izvēlēties. Būtiski ir saprast un izvērtēt arī darbinieku pretestības iemeslus, kas traucē veiksmīgam pārmaiņu ieviešanas procesam uzņēmumā un komandā.
Pārmaiņu vadīšanas būtība

Vadīšana ir plānošanas, organizēšanas, personāla motivēšanas un kontroles process, kurā organizācijas darbinieku pūles un līdzekļus izmanto tās mērķu sasniegšanai. [1, 4]
Pārmaiņas ir pastāvīga procesa koriģēšana un koordinēšana, organizācijas strukturāla pārkārtošana, jaunu iespēju meklēšana. Mikro un arī makrovides faktoru ietekme un situāciju izmaiņas spiež vadību īstenot pārmaiņas, turpretīm vairums darbinieku vēlas “mieru”, stabilitāti, tāpēc svarīgi vadītājam atrast un sabalansēt līdzsvaru. Lai panāktu pārmaiņas organizācijā nepieciešams analizēt un prognozēt organizācijas ārējo un iekšējo vidi, izvērtējot un palielinot virzošo spēku ietekmi un samazinot vai pat noņemot kavējošos spēkus. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties