Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:679412
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Referāta tēma ir pārdevuma līguma nozīme starptautiskajā tirdzniecībā.
Preču pirkšana un pārdošana ir visizplatītākasi straptautikso darījmu veids. Tāpēc starptautisko līgumu slēgšanas pamatprincipi tālāk aplūkoti, pamatojoties uz starptautisko pārdevumu.
Refertāta tiks noskaidrots, kas ir starptautiskā tirdzniecībā, kas ir pārdevuma līgums, tā sastāvdaļas un nozīmē. Aplūkotas līguma nianses starptautiskajā tirdzniecībā. Kā arī noslēgšanas īpatnības, pēc noslēgšanas brīža izrietošās sekas.
Līgums starptautiskajā tirdzniecībā.
Līgums ir visplašāk lietotais saistību nodibināšanās veids, ar tā palīdzību personas regulē gan rīcību ar lietām (īre, noma), gan darbu izpildi, svešu lietu pārzināšanu, gan saskaņotu darbību kopīga mērķa sasniegšanai. Līgums plašākā nozīmē ir ikkatra vairāku personu savstarpējā vienošanās par kādu tiesisku attiecību nodibināšanu, pārgrozīšanu vai izbeigšanu. Līgums šaurākā nozīmē ir vairāku personu savstrapējs ar vienošanos pamatots gribas izteikums, kura mērķis ir nodibināt saistūbu tiesību [ 4., ]
Līgums starptautiskajā tirdzniecībā ir vienošanās starp divām vai vairākām personām, kas rada savstarpējas juridiskas saistības veikt vai neveikt kādas konkrētas darbības. Juridiskas saistības ir tādas, kuru izpildi var panākt tiesas vai šķīrējtiesas ceļā, t.i., ar tiesas vai šķīrējtiesas spriedumu.
Jēdziens “ starptautiskā tirdzniecība ” lietots plašākā nozīmē, un tas patver ne tikai pārdevumu – preču pirkšanau un pārdošanu. Ar šo jēdzienu jāsaprot jebkuri strpatautiksi darījumi, tostarp tādi, kuri skare investīcijas, kopuzņēmuma dibināšanu, celtniecību, intelektuālo īpašumu, banku darbību, apdrošināšanu, dažādu veidu pakalpojumu sniegšanu utt. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1128537
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties