Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:382206
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

1. Pārapdrošināšanas būtība un veidi.
Pārapdrošināšana- pārapdrošināšanas ekonomiskā būtība ir sākotnēja fondu sadale starp apdrošināšanas organizācijām. Tā ļauj samazināt zaudējuma apmēru atsevišķiem riskiem vai viena atgadījuma rezultātā radušos zaudējumu summu, sadalot šo summu starp apdrošināšanas un pārapdrošināšanas sabiedrību.
Apdrošinātājam 10 dienu laikā pēc pārapdrošināšanas par to jāpaziņo Valsts apdrošināšanas uzraudzībai.
Pārapdrošināšana ir ekonomisko attiecību sistēma, kurā apdrošinātājs daļu no klienta uzņemtā riska nodod specializētajam apdrošinātājam uz savstarpēji noslēgta līguma pamata. Šāds līgums nemaina apdrošinātāja atbildību pret apdrošināto. Apdrošinātājam ir jāveic pārapdrošināšana, ja viņa pamatkapitāls un rezerves kapitāls negarantē apdrošināšanas līguma izpildi.
Pārapdrošināšana ir darbība, kad daļa no apdrošinātāja akceptētā riska tiek nodota citam apdrošinātājam (pārapdrošinātājam). Pārapdrošināšana ļauj samazināt zaudējumu lielumu atsevišķiem riskiem vai zaudējumu summu, kas radusies no viena atgadījuma, sadalot zaudējumus starp apdrošinātāju un pārapdrošinātāju. Apdrošināšanas sabiedrības, kuras veic savu risku pārapdrošināšanu, ierobežo atsevišķu lielu zaudējumu iestāšanos un stabilizē akceptēto risku portfeli. Pārapdrošināšana stabilizē arī apdrošināšanas sabiedrību finansiālo stāvokli, jo uzlabo to maksātspējas normu.
Pārapdrošināšanas līgumus pēc uzņemtām vai nodotām saistībām iedala:
Fakultatīvā pārapdrošināšana – paredz individuālo darījumu, konkrēta riska vai objekta pārapdrošināšanu. Slēdzot šādu pārapdrošināšanas līgumu, abām pusēm uzreiz ir redzams, kāds risks tiek pārapdrošināts. Fakultatīva līguma negatīvais aspekts balstās uz to, ka apdrošinātājam jānodod riska daļa pārapdrošinātājam, pirms ir noslēgts līgums ar klientu, pārapdrošinātāja lēmuma pieņemšanas periods ir ierobežots.
Obligātā pārapdrošināšana – paredz visu to risku automātisko pārapdrošināšanu, kas atbilst līgumā noteiktajām pazīmēm: apdrošināšanas veidam, summai, periodam, riskiem, utt. Uzņemoties šo pārapdrošināšanas veidu, pārapdrošinātājam pilnīgi jāuzticas apdrošinātājam. Pārapdrošināšanas gadījumā tiek ievērojami samazinātas administrācijas izmaksas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties