Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:844935
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.03.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Valoda ir paradoksu pasaule. Šausmas! Kā kaut kas tāds, ko mēs cilvēki it kā varam loģiski izdomāt un dažādi noteikt ar prāta palīdzību var būt paradokss? Tā es domāju ilgi. Un beidzot- še tev, tāds secinājums, tāda doma. Tā ir tik brīnišķīga, ka šī apgalvojuma pirmtiesības gribētos piešķirt sev. Bet nekā. To jau sen ir izgudrojis kāds cits. Jauki, ka mums bija tāds priekšmets kā latviešu valodas kultūras jautājumi, kur ne tikai es pirmo reizi izdzirdēju šo domu, bet mēs arī pieskārāmies, uzsveru “pieskārāmies” valodas daudzveidīgajai un paradoksālajai dabai.
Vārds paradokss nācis no grieķu valodas. Paradox grieķiski nozīmē negiadīts. Jā valodā ir daudz negaidītu lietu. Ja izturas nevērīgi, var arī tā dzīvot, neredzot, neieklausoties tajā, ko atklāj pati valoda. Ikdienā mēs rīkojamies ar valodu kā ar ierastu instrumentu saskarsmē, domāšanā, kaut ko rakstot un daudz kas no tā skaistuma, ko glabā pati valoda paliek nepamanīts. To, kas liekas pašsaprotams ir grūti saprast, ievērot, par to domāt. Senie grieķi brīnījās, brīnījās par visu apkārtesošo.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties