Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:206941
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Anotācija    4
1.  Paplašinājuma karšu klasifikācija    5
1.1.  Videokartes    6
1.1.1.  Videokaršu attīstības vēsture    6
1.1.2.  Videokaršu uzbūve un darbības principi    7
1.2.  Skaņas kartes    9
1.2.1.  Skaņas karšu attīstības vēsture    9
1.2.2.  Skaņas karšu uzbūve un darbības principi    10
1.3.  Tīkla kartes    11
1.3.1.  Tīkla karšu attīstības vēsture    11
1.3.2.  Tīkla karšu uzbūve un darbības principi    11
1.4.  Modemi    12
1.4.1.  Modemu attīstības vēsture    12
1.4.2.  Modemu uzbūve un darbības principi    12
1.5.  TV kartes    13
1.5.1.  TV karšu attīstības vēsture    13
1.5.2.  TV karšu uzbūve un darbības principi    14
2.  Pašreiz populārākās paplašinājuma kartes    15
3.  Paplašinājuma karšu turpmākās attīstības novērtējums    15
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    18
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās informāciju tehnoloģijas attīstās ļoti strauji. Gandrīz katrs cilvēks ir izmantojis kādu no tām. Īpaša nozīme mūsu dzīvē ir datoram, kas pamazām kļūst par tādu kā slimību, atkarību, jo kuru bērnu tu redzēsi lasām grāmatu vai rakstām vēstuli. Viņi lielāko daļu brīvā laika pavada, „sēžot čatā” , spēlējot datorspēles vai labākajā gadījumā meklējot sev interesantu, noderīgu informāciju, vai rakstot e-mailu draugiem, protams, ja viņiem ir pieejams dators. Bez datora neiztikt arī lielākos vai mazākos uzņēmumos, kuri tad veic visas galvenās konkrētā darba funkcijas. Man pašam ļoti patīk strādāt ar datoru, tāpēc nolēmu veikt dažu personālā datora sastāvdaļu sīkāku pētīšanu, konkrētāk, paplašinājuma karšu, jo tām ir liela nozīme mūsdienās (darbs ar datoru kļūst arvien patīkamāks), bet nākotnē varētu būt pat lielāka. Šā referāta mērķis ir veikt paplašinājuma karšu turpmākās attīstības novērtējumu, lai, apmēram, varētu nojaust cik nepieciešamas tās būs nākotnē. Referātā tiks atspoguļota paplašinājuma karšu klasifikācija, attīstības vēsture, kā arī izpētītas pašreiz populārākās paplašinājuma kartes. Vēl tiks veikts paplašinājuma karšu turpmākās attīstības novērtējums. Referātā sīkāk tiks izpētītas tikai biežāk lietotās paplašinājuma kartes: videokartes, skaņas kartes, modemi, TV kartes un tīkla kartes. Ar šī referāta palīdzību es vēlos labāk iepazīt datora iekšpusi, cik nepieciešamas ir arī citas tā sastāvdaļas, kuras var uzlabot jūsu datora darbaspēju uz labāko pusi. Lai šis referāts taptu man vajadzēja savākt un apkopot informāciju, kā arī pārtulkot to no angļu un krievu valodām, lai izprastu informācijas saturu, un pēc tam izdarīt secinājumus.
Paplašinājuma kartes ir elektroniskas plates, kuras var pievienot mātesplatei. Šīs plates paredzētas noteiktu uzdevumu veikšanai, piemēram, video, skaņas un interneta pieslēgumam. Pieslēdzot dažādas paplašinājuma kartes ir iespējams palielināt personālā datora darbības loku. Mūsdienās biežāk lietotās paplašinājuma kartes ir videokartes, skaņas kartes, modemi, TV kartes un tīkla kartes, par kurām tad arī tiks runāts šajā referātā, taču ir vēl arī daudz dažādu citu karšu, piemēram, SCSI, USB un IEEE 1394 saskarnes kartes, kuras papildina ar jauniem spraudņiem. Mātesplatē ir sastopamas trīs veidu ligzdas, kurās var iespraust attiecīgās paplašinājuma kartes ( AGP ligzdas domātas videokartēm, PCI ligzdas – dažādām paplašinājuma kartēm, ISA ligzdas – vecākām kartēm, kuras lieto visai reti, vai modemiem ). Tālāk tiks aprakstītas biežāk lietotās paplašinājuma kartes.[3,46]…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties