Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:280823
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pamatlīdzekļi, to vērtība    4
  Pamatlīdzekļu nolietojums, tā aprēķināšanas metodes    7
  Pamatlīdzekļu amortizācijas normas    11
  Nobeigums    12
  Izmantotā literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Valsts kopējā labklājība lielā mērā ir balstīta uz to, ka cilvēki ir ieinteresēti radīt jaunus uzņēmumus un veiksmīgi vadītu un attīstītu tos. Līdz ar to tiek iekasēti daudz un dažādi nodokļi, no kuriem apmaksā daudz un dažādas vajadzības. Lai uzņēmējdarbība īstenotos, ir nepieciešams radīt bāzi jeb pamatu, t.i. jāiegādājas līdzekļi pamatdarbības nodrošināšanai. Šie līdzekļi var būt gan materiāli, gan nemateriāli, kā pamatlīdzekļi un mazvērtīgie vai ātri nolietojamie priekšmeti.
Veicot uzņēmējdarbību, laika gaitā šie iegādātie līdzekļi vairāk vai mazāk nolietojas kā fiziski, tā morāli. Uzņēmumam rodas nepieciešamība atjaunot tos, lai spētu pilnvērtīgi konkurēt tirgū. Tomēr katra pamatlīdzekļa iegādāšanās ir saistīta ar zināmu naudas līdzekļu ieguldījumu, kā arī izmaksām grāmatvedības izpratnē. Arī jau iegādātais pamatlīdzeklis vairs nemaksā tik, cik sākumā. Tāpēc ar MK noteikumiem “Par pamatlīdzekļu nolietojuma (amortizācijas) normām” ir noteikts, ka pamatlīdzekļa ekspluatēšanas laikā ir pakāpeniski jānoraksta tā vērtība un bilancē ir jāuzrāda tā atlikusī vērtība.
Šajā referātā tiks apskatīta pamatlīdzekļu amortizācija un tās aprēķināšanas metodes. Lai labāk izprastu, kāpēc jāamortizē tieši tāda summa un ne savādāka, uzmanība tiks pievērsta arī pamatlīdzekļu vērtības noteikšanai, kā arī noskaidroti pamatlīdzekļu veidi, jo jau likumdevēji izšķir vairākus to veidus. Aprēķinot pamatlīdzekļu amortizāciju noteiktā laika posmā, uzņēmumā tiek izmantota kāda no pasaulē un Latvijā pieņemtām metodēm. Tās tiks apskatītas kopā ar piemēriem, lai labāk izprastu amortizācijas būtību un procesu.
Grāmatvedībā pamatlīdzekļus iedala gan pēc izmantošanas laika, gan pēc tā vērtības.
Par pamatlīdzekļiem tiek uzskatīti visi ilglietojamie objekti, kuru ekspluatācija ir ilgāka par vienu gadu un kuru vērtība augstāka par noteiktu robežsummu Ls 50, kas ir apstiprināta ar valdības lēmumu. Pamatlīdzekļi ir paredzēti izmantot produkcijas ražošanai, pakalpojumu sniegšanai, iznomāšanai vai izrentēšanai, administratīviem mērķiem, kā arī citu pamatlīdzekļu saglabāšanas vai remonta vajadzībām. (Rurāne, 1997) …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1206174
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties