Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:206987
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Grāmatvedībā jāreģistrē visi uzņēmuma saimnieciskie darījumi, kuriem jābūt apliecinātiem ar attaisnojuma dokumentiem un iegrāmatotiem uzņēmuma grāmatvedības reģistros. Visiem uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem jābūt dokumentētiem, novērtētiem naudas izteiksmē un iegrāmatotiem grāmatvedības reģistros sistemātiskā kārtībā un ievērojot hronoloģiju. Visiem Uzņēmumu reģistrā reģistrētajiem uzņēmumiem, uzņēmējsabiedrībām un bezpeļņas organizācijām neatkarīgi no to uzņēmējdarbības formas un īpašuma veida, uz kuriem attiecas likums “Par uzņēmuma gada pārskatiem”, jāiesniedz šo noteikumu 194. punktā minētajās institūcijās uzņēmuma gada pārskats, kurā ietverta uzņēmumu bilance, peļņas un zaudējumu aprēķins, pielikums un ziņojums.
Gada pārskatam ir jāsniedz patiess un skaidrs priekšsatats par uzņēmuma līdzekļiem, saistībām, tā finansiālo stāvokli un peļņu vai zaudējumiem.
Visi uzņēmumu gada pārskati pakļauti obligātai revidentu pārbaudei.
Kā viena no kontroles formām, kas plaši tiek pielietota ir audits.
Audits ir neatkarīga uzņēmumu finansu pārskatu pārbaude un auditora viedokļa izteikšana par tiem saskaņā ar pastāvošo likumdošanu.
Uzņēmumu akcionāri bieži ik dienas nepiedalās uzņēmumu vadīšanā, šis darbs tiek uzticēts direktoriem, kuriem savukārt ir jāatskaitās akcionāriem par uzņēmuma darba vadīšanu katrā finansu laika periodā, sastādot to finansu pārskatu. Auditors galvenokārt sagatavo ziņojumu akcionāriem par finansu pārskatu objektivitāti un ticamību.
Audita kompānijas vadās pēc starptautiskiem audita standartiem, kā arī ievēro vietējos noteikumus. Starptautiskie audita standarti nosaka, ka pārbaudei jāaptver finansu pārskatu informācija tādā apmērā, lai izvērtētu to pamatotību un pilnīgumu.
Audita galvenais mērķis ir dot auditoram iespēju izteikt atzinumu par finansu pārskatu un dot finansu pārskatu lietotājiem pārliecību par firmas pārskatu ticamību un precizitāti.
Pilnā auditā tiek pārbaudīti un analizēti visi pārbaudāmā objekta darījumi, ražošanas un cita veida darbība, saņemtie kredīti un to izlietojums, izdevumi un ieņēmumi, peļna, kase, skaidrās naudas operācijas, norēķini ar budžetu, grāmatvedības uzskaite un citi ar audtējamā objekta darbību saistītie jautājumi. Bet konkrētāk audita mērķus, auditora un klienta pienākumus nosaka revīzijas līguma vēstule.
Kursa darba mērķis ir izstrādāt tikai viena aktīvu bilances posteņa – pamatlīdzekļu auditu, kā arī pievērsties vispārējiem audita principiem un darba pamatposmiem. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties