Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:991567
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 15 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Zinātnieki vairāku gadu garumā pētījuši smalcinātu paipalu olu čaumalu iedarbību uz cilvēka organismu. Zinātnieki secināja, ka paipalu olām pastāv augsta terapeitiska aktivitāte. Produktam nav arī nekādu blakņu – atšķirībā no citiem medicīniskiem kalcija preparātiem – paipalu olu čaumalu kalcijs nenogulsnējas locītavās un neapdraud tā lietotāju ar nierakmeņiem. (2)
Īpaši svarīgi ir sasmalcinātas paipalu olu čaumalas iekļaut bērnu uzturā. Jau no viena gada vecuma paipalu olu čaumalas var pievienot bērna ēdienam – tas intensīvajā augšanas periodā nodrošinās veselīgas kaulu sistēmas veidošanos. Paipalu olu čaumalu terapija ir lielisks līdzeklis cīņai pret rahītu un mazasinību. Pievienojot uzturam smalcinātas paipalu olu čaumalas, ātrāk uzlabojas veselības stāvoklis, ja ir gūžas locītavas mežģījums, osteoporoze, kaulu lūzumi, trausli nagi, smaganu asiņošana, aizcietējums, uzbudināmība, nemiers, bezmiegs, siena drudzis, astma un nātrene. (2)
Smalcinātas paipalu olu čaumalas ir arī lielisks profilakses līdzeklis, kuru ieteicams lietot grūtniecēm, bērniem no 1 līdz 6 gadu vecumam, pusaudžiem, pieaugušajiem periodā no novembra līdz martam, kā arī veciem cilvēkiem. (2)
Protams, ka viens no lieliem plusiem ēdot paipalu olas ir tas, ka cilvēkiem nav jāuztraucas par inficēšanos ar salmonelozes baktērijām, jo paipalu vistu ķermeņa temperatūra ir 42 grādi pēc celsija un šādā temperatūrā salmonelozes baktērijas iet bojā. Šādā gadījumā paipalu olas var ēst arī svaigā jeb jēlā veidā salīdzinot ar vistas olām, kuras nekādā gadījumā nedrīkst. (12,78)

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1384760
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties