Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:966376
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Baltijas valstu liktenis tika izlemts 1939.gada 23.augustā pēc Molotova- Rībentropa pakta slepenā protokola parakstīšanas, kas noteica interešu sfēras starp Vāciju un Padomju Savienību. Igaunija un Latvija tika iedalītas Padomju Savienības sfērā, bet Lietuva sadalīta uz pusēm. 28.septembrī līgums tika papildināts, un arī Dienvidlietuva nonāca PSRS ietekmes sfērā. Bet pēc Vācijas iebrukuma Polijā interešu robežas tika mainītas. Jau 1939.gada septembrī pie Igaunijas robežas tika pulcēts ap 160 000 padomju karavīru, 700 lielgabalu, 600 tanku un 600 lidmašīnu.1 Igaunijas armija sastāvēja no 16 000 karavīru, 100 lielgabaliem, 30 tankiem un 60 novecojušām lidmašīnām.
Pirmais kaunpilnais brīdis Igauniju pārsteidza, kad pār Tallinu pārlidoja padomju kara lidmašīnas. Igaunija, kas bija cerējusi uz Vācijas vermahta atbalstu, oficiāli saņēma negatīvu atbildi palīdzības sniegšanā. Virsnieks Maasing pēc vizītes Berlīnē secināja, ka sākoties padomju uzbrukumam Igaunijai, tā būtu viena. Tā kā Vācija un Padomju Savienība kontrolēja Baltijas jūru, nebija iespējama ieroču un pārtikas piegāde pa jūru. Arī gaisa telpu pārvaldīja Padomju Savienība un Skandināvijas tautas, kas domājams vēlējās izvairīties no militāras sadursmes. Tāpat arī no Latvijas nebija sagaidāma nopietna palīdzība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1225688
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties