Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:583591
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Risinoties kariem un milit5āriem konfliktiem, kas nesa zaudējumus un sagādāja ciešanas, kopš 19. gadsimta astoņdesmitajiem gadiem pasaulē strauji pieauga masu kustība – pacifisms. Pacifisms, kas jaunlatīņu valodā skan pācificus, tulkojumā nozīmē miermīlīgs1.
Jo drudžaināk bruņojās pasaules valstis, jo asāki kļuva starptautiskie konflikti un biežāki kari, jo populārākas Eiropā kļuva idejas par vispārēju mieru. Radās daudzas pacifistu organizācijas, kurās piedalījās ļoti dažādu aprindu pārstāvji – gan strādnieki, gan politiskie darbinieki u.c. Kaut gan viedokļi bija dažādi, viņi bija vienisprātis par to, ka starptautiskie konflikti jārisina neitrālām šķīrējtiesām, jāpārtrauc bruņošanās sāncensība un jāsāk vispārēja atbruņošanās, jāatsakās no vardarbības izmantošanas, risinot savstarpējos konfliktus. Ļoti populāra kļuva austriešu miera cīnītāja Berta fon Zutnere, kuras pacifistiskais romēns „Nost ar ieročiem!” ieguva pasaules slavu.2 Daudzi pacifisti ticēja, ka moderno ieroču aizvien pieaugošais iznīcinošais spēks liks visu valstu valdībām atteikties no kariem.
Parasti visus tos dažādos un pat pretrunīgos ideoloģiskos virzienus, kuru visu mērķis ir uz visiem laikiem izbeigt karus un pasaulē nodibināt mieru, saucam par pacifismu. Ideja par mieru būtībā jau ir ļoti veca, bet dažādie pacifisma jēdzieni un virzieni sastopami tikai 19. un 20. gadsimtā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1211308
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties