Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:893047
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Otrais pasaules karš un tā ietekme uz Latviju.

1.Hitlera nākšana pie varas Vācijā.

Hitlers pie varas nāca 1933. gadā. Hitleram varu palīdzēja iegūt komunisti. Pirmajā brīdī tas liekas neticami, jo Hitlers taču bija nacistu vadonis, kura vadītajai partijai nevarētu būt ar komunistiem nekā kopīga. Tomēr nevajag aizmirst, ka Hitlers bija sociālists, kas vadīja Nacinālsociālistu strādnieku partiju, kura daudz neatšķīrās no Ļeņina partijas. Hitleru pie varas Vācijā veda Staļins, kas pavēlēja Vācijas komunistiem atšķelties no vēlēšanu bloka 1933. gadā. Lai turpinātu pasaules revolūciju, Staļinam vienkārši bija vajadzīgs tāds Hitlers un viņa partija, pret kuras sūtītajiem vērmahta karapulkiem Staļins inscenēja viltīgo Eiropas “atbrīvošanas” plānu. Vācijas fīreru vēlāk sāka biedēt Staļina politika, un viņš pēkšņi sāka ienīst komunismu. Kāpēc? Viņam arī gribējās valdīt pār pasauli, lai gan viņa armija un dabas resursu krājumi bija salīdzinoši daudz mazāki nekā Staļinam. Tikai vēlāk Hitlers saprata, ka Staļins ir daudz varenāks par viņu. Ar Hitlera darbības palīdzību Staļins, ja ne pilnīgi, tad kopumā īstenoja savus ģeopolitiskos plānus. “Jaunās Eiropas” ideja saplaka kā nebijusi, jo Hitleram nebija pienācīgi lielas armijas, lai varētu sagraut sarkanarmijas mūri.

2. Liktenīgais augusts.

PSRS melīgā politika sagatavoja augsni otrajam pasaules karam. Staļiniskā kliķe “Eiropas atbrīvošanas” plānu pieņēma VK(b)P (vissavienības komunistu, boļševiku, partijas) politbiroja sēdē 1939. gada 19. augustā. Lēmums par otrā pasaules kara sākšanu paredzēja dīvainus līgumus ar Baltijas valstīm par sav-starpējo palīdzību, pēc kuru noslēgšanas sekoja Latvijas, Igaunijas un Lietuvas okupācija. Komunistu kliķes mērķis bija pakļaut ne tikai Somiju, Poliju, Rumāniju, bet arī iekarot visu Eiropu. PSRS armijai, kuru jau tāpat veidoja 1 procents no valsts iedzīvotājiem, vajadzēja dubultoties. PSRS sakāva Japānas 6. armiju Mongolijā, lai iedvestu bailes un respektu visiem pretiniekiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1176142
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties