Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:270952
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Amnesty International vēsturiskā attīstība    4
  Darbību sfēras un tendences    6
  Amnesty International funkcijas un pilnvaras    7
  Lēmumu pieņemšanas un izpildes procedūras    8
  Amnesty International kampaņas    11
  Amnesty International aktuālās kampaņas    11
  Vai Amnesty International kampaņas sasniedz mērķi?    13
  Amnesty International ietekme starptautiskajā politikā    15
  Secinājumi    18
  Izmantotās literatūras saraksts    19
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Mūsu apskatītā cilvēktiesību organizācija ir tipisks 20.gadsimta pilsoniskās aktivitātes „produkts” jeb sekas. Tā izveidojās, jo esošās starpvalstu institūcijas bija nespējīgas apzināt un atrisināt vai mīkstināt visas esošās cilvēktiesību problēmas pasaulē. Jākonstatē, ka Amnesty International ir labi strukturēta kustība un tā savus lēmumus pieņem demokrātiskā ceļā. Tās galvenā izpildstruktūra ir tās Starptautiskais sekretariāts, tai ir pārstāvniecības 80 valstīs un vairāk nekā 2.2 miljoni aktīvu biedru. Lēmumu pieņemšanas procedūras organizācijā ir relatīvi viegli saprotamas, salīdzinoši atbilstošas un efektīvas. To pierāda Amnesty International relatīvi ātrā spēja reaģēt un nākt klajā ar viedokli vai pētījumu par globālajā dienaskārtībā aktuāliem cilvēktiesību jautājumiem un problēmsituācijām, krīzēm. Kopumā jāsecina, ka „Amnesty International” veido kampaņas tajās cilvēktiesību jomās, kas ir aktuālas, skar daudz cilvēku un piesaista sabiedrības interesi. Savukārt, masu uzmanība nodrošina lielāku ietekmi uz atbildīgajiem spēlētājiem, ļaujot efektīvāk aizstāvēt konkrēto cilvēku grupu tiesības.
Attiecībā uz starptautisko dienaskārtību – nevalstiskās organizācijas to nekad nav spējušas kontrolēt, bet tikai ietekmēt un arī tikai retos gadījumos, jo starptautiskās sistēma tomēr lielākoties ir valstu suverenitātē balstīta sistēma. No Amnesty International lielākajām neveiksmēm starptautiski var minēt situāciju Irākā cilvēktiesību jomā, kas joprojām turpina būt visai katastrofāla; savukārt par pozitīvu piemēru var uzskatīt organizācijas ātro reaģēšanu 2009. gada Izraēlas-Palestīnas konflikta gadījumā, kas ne tikai piesaistīja starptautiskās sabiedrības uzmanību, bet arī panāca konkrētas sekas konfliktā iesaistītajām pusēm. Varam prognozēt, ka Amnesty International ietekme pieaugs, ņemot vērā jauno mediju formu izmantošanas iespēju paplašināšanos. Cilvēki lielāku uzticību izjutīs pret savu līdzbiedru veidotām apvienībām, nekā starptautiskām valstiskām struktūrām. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties