Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:488323
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  DBVS eksemplāra darbības shēma un darbība    4
  Datubāzes loģiskā struktūra    7
  Datubāzes fiziskās struktūra.    7
  Objekti datu bāzē (RODB struktūra)    9
  Vienkārši objekti    9
  Salikts objekts    9
  Kolekcijas    9
  Objektu sasaistes    11
  REF    11
  DEREF    11
  Kursori un kursora mainīgie    11
  Netiešie kursori    11
  Tiešie kursori    12
  Kursora atribūti    12
  Kursora mainīgais    12
  Literatūra    13
Darba fragmentsAizvērt

Katru reizi kad datubāze tiek palaista uz servera, daļa no datora atmiņa tiek atvēlēta sistēmas globālajam apgabalam (System Global Area). Sistēmas globālais apgabals sastāv no koplietošanas apgabala (Shared Pool), datubāzes bufera (Datebase Buffer) un transakciju žurnāla buferis (redo-log buffer). Turklāt daži fonā darbojošies procesi arī tiek palaisti. Sistēmas globālais apgabals un procesu apkopojums tiek saukts par datu bāzes eksemplāru.
Koplietošanas apgabals (Shared Pool) ir daļa no SGA, ko lieto visi lietotāji. Galvenie šī apgabala komponenti ir bibliotēkas glabāšanas tilpne (Library Cache) un vārdnīcas glabāšanas tilpne (Dictionary Cache). Informācija par datubāzes objektiem tiek uzkrāta datu bibliotēkas tabulās. Kad informācija ir nepieciešama datubāzei, piemēram, pārbaudīt vai tabulas kolonna eksistē norādītajā vaicājumā, vārdnīcu tabulas tiek lasītas un atgrieztie dati tiek glabāti vārdnīcas glabāšanas tilpnē. Piebilde, ka visi SQL vaicājumi prasa piekļuvi datu vārdnīcai. Tādā veidā svarīga glabāšana daļa vārdnīcā.
Bibliotēkas glabāšanas tilpne (Library Cache)
Uzglabā tekstu, teksta apstrādes formātu un SQL vaicājumu izpildes secību un plānu, kas tiek apstiprinātas ar RDBVS. Katram SQL vaicājumam serveris vispirms pārbauda bibliotēkas glabāšanas tilpni, vai jau eksistē identisks vaicājums, kas jau tika izsaukts. Ja ir pozitīva atbilde, tad serveris ņem saglabāto vaicājumu un ietaupa laiku.
Vārdnīcas glabāšanas tilpne (Dictionary Cache)
Glabā koda rindas (programmas kodu), kas tiek izmantotas, lai apstrādātu SQL vaicājumus. Šeit glabājas informācija kā, piemēram, par datu bāzes segmentiem, drošību un piekļūšanas atļaujām, kā arī tukša rezerves atmiņas vieta.
Datubāzes buferis (Datebase Buffer) – ir kešatmiņa sistēmas globālajā apgabalā, kuru lieto paturot datu bloku, kuru lasa no datu failiem. Bloki var saturēt tabulas datus, tabulas indeksus u.c. Datu bloki tiek modificēti datubāzes buferī. Oracle pārvalda vietas brīvību datubāzes buferī lietojot LRU algoritmu. Kad ir nepieciešama brīvā vieta buferī, nesen vismazāk lietotie bloki tiks ierakstīti datu failos. Datubāzes bufera lielums ir galvenā ietekme uz datubāzes vispārējo veiktspēju.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties