Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:987926
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Opiāti ir sāpes remdējošu narkotiku grupa, ko iegūst no opija magonēm. Tiem pieskaitāms pats opijs, kas ir kaltēta magoņu pienainā sula, un morfīns un kodeīns, kas atvasināti no opija. Savukārt heroīns ir morfīna atva­sinājums. Pastāv arī virkne cilvēka radītu opiātu, piemēram, petidīns un metadons, kurus medicī­nā lieto kā pretsāpju līdzekļus. Petidīnu reizēm izmanto dzemdībās. Metadons ir narkotika, kuru izmanto kā aizvietotājnarkotiku, ārstējot heroīnistus.
Heroīns pieder narkotiku grupai, ko dēvē par opiātiem un medicīnā lieto kā pretsāpju līdzekļus. Tās iegūst no opija magonēm. Heroīnu iegūst no morfīna, bet tas ir divreiz stiprāks. Patiesībā heroīns sākumā parādījās kā morfīna aizvieto­tājs tāpēc, ka morfīns, būdams lielisks sāpju remdētājs, tomēr radīja ļoti lielu atkarību. Izrādījās, ka heroīns ir vēl labāks pretsāpju līdzeklis, bet izraisa vēl lielāku atkarību. Tā nu nelaimīgie morfīnisti, no vilka bēgot, nokļuva tieši lācim rīklē. Heroīns savu nosaukumu ieguvis tāpēc, ka uz šo "varonīgo" (hero - angl. "varonis") brīnumlīdzekli tika liktas lielas cerības. To reizēm joprojām lieto medicīna, lai palīdzētu cilvēkiem, kuri ir nedziedināmi slimi piemēram, ar vēzi.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties