Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:516582
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Onorē de Balzaka dzīve un daiļrade    3
  ,,Šagēnāda’’    5
  Nozīmīgākie tēli un to savstarpējās attiecības    6
  Reālisma tēlojums romānā    9
  Romānā risinātas problēmas    9
  Romāna vēstījums    10
  Romāna valoda    11
  Pārdomās par izlasīto romānu    12
Darba fragmentsAizvērt

Galvenie tēli šajā romānā ir Rafaels Valentēns, Rastinjaks, Polīna un Fedora. Šajā lugā, protams, darbojas arī citi tēli kā Emīls, kurš bija Rafaela draugs, kurtizānes - Akvilīna un Eifrāzija; Jonatāna kungs, kurš bija Rafaela de Valentēna pārvaldnieks, kurš bija ne tikai kalps, bet arī rūpējās par Rafaelu, dievināja viņu un pārdzīvoja par viņa nelaimēm; Godēna kundze – Polīnas māte.
Romāna „Šagrēnāda” galvenais tēls bija Rafaels Valentēns - nabadzīgs, nelaimīgs dzejnieks. Visspilgtāk un interesantāk Rafaela tēls tika aprakstīts, kad viņš iegriezās spēļu namā – „no pirmā acu uzmetiena spēlmaņi jaunā ienācēja seja manīja baismīgu noslēpumu: smalkos vaibstus apēnoja drūmas domas, skatiens liecināja par velti izšķiestām pūlēm, par neskaitāmām pieviltām cerībām, slimīgi bālo pieri aptumšoja pašnāvnieka skumjā vienaldzība, rūgts smaids iezīmēja sīkas krunciņas ap muti, un viņa seja pauda tādu atdošanos liktenim, ka sāpīgi bija uz viņu raudzīties. Mugurā viņam bija eleganta fraka, taču kravate un veste savienojumu vietās bija tik rūpīgi kopā sakļautas, ka diezin vai zem tām varēja būt veļa. Pēc sejas viņam nevarēja dot vairāk par divdesmit pieciem gadiem, un viņa netikums šķita tikai nejaušība. Zaļoksnējā jaunība vēl aizvien pretojās neapmierinātās baudkāres postījumiem. Atnācējs atgādināja nomaldījušos eņģeli bez oreola”. Rafaels savu dzīvi līdz divdesmit divu gadu vecumam bija dzīvojis tā, kā tēvs viņam to lika. Viņš studēja tieslietas, mācījās un pat necentās izbaudīt Parīzes kārdinājumus un izklaides. Rafaelam bija iekārtota dienas kārtība, kuru viņš nedrīkstēja pārkāpt, lai neizraisītu tēva dusmas un vilšanos. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties