Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:868696
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Olaines uzņēmējdarbības vide    4
2.  Olaines fizeoģeogrāfiskais raksturojums    5
3.  Olaines vides stāvokļa raksturojums    6
4.  A/S „OlainFarm”    8
5.  Noturīgo organisko piesārņotāju koncentrācijas Olaines iedzīvotājos    12
5.1.  Stokholmas konvencija    12
5.2.  Noturīgo organisko piesārņotāju ekspozīcijas novērtēšana Olaines pilsētas iedzīvotājos    13
5.3.  Polihlorēto dibenzodioksīnu, polihlorēto dibenzofurānu un pesticīdu koncentrāciju novērtējums Olaines iedzīvotāju pienā    14
  Izmantotā literatūra    15
  Pielikums    15
Darba fragmentsAizvērt

Nolūks – referāts vides piesārņojumā.
Mērķis – apkopot informāciju par Olaines vides piesārņojumu.
Uzdevumi
Iegūt informāciju par Olaines vides piesārņojumu.
Analizēt apkopoto informāciju.
Metodes
Lielākā daļa iformācijas tika iegūta Valsts Vides dienestā, sazinoties ar Vides valsts inspekcijas Metodiskās vadības departamenta direktoru Andri Rosku.
Informācija par Olaini un tās vides piesārņojumu tika iegūta arī Internetā un kartogrāfiskos avotos.
Olaines teritorijā atrodas vairāki uzņēmumi, kas piesārņo vai var potenciāli piesārņot gaisu, augsni un ūdeņus. Tie ir A/S „OlainFarm”, A/S „Olaines Kūdra”, SIA „Biolars”, „Olaines celtnieks” bāze, Olaines katlu māja ar A/S „BAO”, SIA "VITA" (Olaines želatīna rūpnīca) SIA "EPI" (Olaines Plastmasu pārstrādes rūpnīca) un citi. Vide tiek piesārņota arī autotransporta ietekmē.
Darbā tika apskatīts Olaines vides piesārņojums. Uzsvars tika likts uz uzņēmumu „OlainFarm”, jo tas šajā teritorijā ir ļoti nozīmīgs piesārņotājs. Tika aplūkoti arī divi projekti par dažādu organisko piesārņotāju koncentrācijām mātes pienā.
Olaines vēsture cieši saistīta ar Rīgas un sena Eiropas nozīmes tirdzniecības un pasta ceļa tuvumu. Pilsētas vēsture nav mērāma gadsimtu garumā - tikai 17. gadsimtā Misas pietekas - Olaines upītes - ielokā tika uzcelta baznīca, draudze ieguva Olaines vārdu. Mūsdienās Olaines vārdu ir pārņēmusi pilsēta, bet vēsturiskais centrs kļuvis par Jaunolaini. Olaines kā apdzīvotas vietas veidošanās aizsākās 1939. gadā līdz ar kūdras ieguves nozares attīstību - kūdras purvos un kūdras brikešu fabrikā strādājošie veidoja kūdras rūpnīcas ciemata iedzīvotāju lielāko daļu.
Jaunu rūpnīcu celtniecība 1956. gadā bija aizsākums Olaines attīstībai. 1959. gadā valdība nolēma likvidēt līmes fabriku Rīgā un pārcelt tās jaunbūvētos korpusus uz Olaini. Līdztekus tika pieņemts valdības lēmums par Plastmasu pārstrādes rūpnīcas būvi Olainē. Pamazām purvainā vieta ieguva ne vien pilsētas, bet arī industriāla centra aprises.
Rūpniecības objektu apbūve aizņem lielu daļu pilsētas teritorijas. Tā ar "zaļo zonu" ir strikti nodalīta no dzīvojamās teritorijas. Rūpniecības zona vēsturiski izveidojusies un attīstījusies saskaņā ar ģenerālo plānu. Tā piekļaujas transporta un dzelzceļa līnijām. Līdz 1990.gadam 15gadu laikā Olaines pilsētā bija izveidojusies spēcīga ķīmisko un ķīmiski – farmaceitisko uzņēmumu grupa ar kopējo strādājošo skaitu līdz 8000 – 9000. Olainē darbojās viens no lielākajiem PSRS ķīmiski farmaceitiskajiem uzņēmumiem- Olaines ķīmiski farmaceitiskā rūpnīca, kā arī uzņēmums “Olaines kūdra”, želatīna rūpnīca “Vita”, ķīmisko reaktīvu zinātniskā ražošanas apvienība “Biolar”, plastmasu pārstrādes rūpnīca, zinātniskais praktiskās bioķīmijas institūts, iestāde “Profikaltorijs”,valsts celtniecības uzņēmums “Himstroj”, pilsētas siltumcentrāle. Pilsētā darbojās arī vairākas lielas celtniecības organizācijas un saimniecības objekti.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties