Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:874766
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Tēla teorētiskais skaidrojums    4
1.1.  Tēls manā interpretācijā    4
2.  Faktoru teorētiskais skaidrojums    5
2.1.  Faktori manā interpretācijā    5
3.  Viedokļa teorētiskais skaidrojums    7
3.1.  Viedoklis manā interpretācijā    8
4.  Pētījums „Olaines iedzīvotāju viedoklis par pilsētas tēlu"    9
Aptaujas rezultātu analīze    10
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Darba fragmentsAizvērt

Viedoklis ir neatņemama cilvēka dzīves sastāvdaļa. Tas veido cilvēka uzskatus, padara cilvēku atšķiramu no pārējiem cilvēkiem. Tas piešķir cilvēkam arī noteiktus stereotipus, jo bieži vien cilvēks no iegūtajām teorētiskajām un praktiskajām iemaņām formē un veido savu pozīciju par noteikto problēmu vai jautājumu. Bieži vien viedokļa atšķirību rezultātā rodas cilvēku nesaskaņas, jo ar viedokļa palīdzību var ne tikai iegūt sev domubiedrus, bet arī izveidot saspīlētas attiecības ar pretēji domājošiem cilvēkam, kā rezultātā veidojas konflikts.
Ar šī zinātniskā pētījuma palīdzību, es vēlos uzzināt manas dzimtās pilsētas – Olaines reputāciju pilsētas iedzīvotāju skatījumā, jo bieži vien pat nav tik svarīgi, ko domā svešie, šajā gadījumā – citu pilsētu iedzīvotāji, bet ir svarīgi, ko domā savējie – šajā gadījumā olainieši, kas arī piedalās pilsētas tēla radīšanā. Mani interesē arī kā pēdējais kriminālnotikums – sievietes nogalināšana Olaines pilsētā pie pārtikas veikala „Cento” ir iespaidojis Olaines iedzīvotāju viedokli par pilsētas tēlu. Šis notikums arī veicināja manī interesi uzzināt, vai atsevišķu indivīdu rīcība iespaido Olaines iedzīvotāju viedokli par pilsētas tēlu, vai šis kriminālnotikums spēj aizsegt visu pozitīvo, kas piemīt Olaines pilsētā – jauniešu aktivitāti sociālajā jomā, progresu izglītības jomā, jaunu infrastruktūru izveidošanu. Bieži vien cilvēks nenovērtē pozitīvo, kas notiek viņam apkārt. Cilvēks bieži vien pamana to sliktāko, jo uzskata, ka pozitīviem notikumiem ir loģiska parādība, ka tiem ir vienkārši jānotiek.
Pēc manām domām šī tēma ir aktuāla ar to, ka paši Olaines iedzīvotāji var aizdomāties par to, cik daudz viņi pievērš uzmanību kopējam pilsētas tēlam Es veidoju aptaujas anketas jautājumus ar nolūku, lai Olaines pilsētas iedzīvotāji aizdomājas, kas viņu vērtību sistēmā ieņem pirmo vietu – materiālās vai garīgās lietas. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1316859
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties