Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Noziedzīgu nodarījumu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas tiesiskais regulējums Krimināllikumā

     

    Referāts20 Tiesības

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:250810
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Termini un skaidrojumi    5
1.  Noziedzīgu nodarījumu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas statistika    6
2.  Nodokļu un nodevu veidi    8
3.  Noziedzīga nodarījuma par izvairīšanos no nodokļu nomaksas krimināltiesiskais raksturojums    10
3.1.  Noziedzīgā nodarījuma cēloņi    10
3.2.  Noziedzīgā nodarījuma – par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, krimināllikumā paredzētā atbildība un sastāvs    13
3.2.2.  Noziedzīgā nodarījuma objektīvā puse    15
3.2.3.  Noziedzīga nodarījuma subjekts    18
3.2.4.  Noziedzīga nodarījuma subjektīvā puse    19
4.  Izvairīšanās no nodokļu nomaksas apkarošana    21
  Secinājumi    23
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    26
  PIELIKUMI    27
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Kursa darba rakstīšanas gaitā padziļināti tika iztirzāti jautājumi, kas skar tēmu par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Autors vispusīgi un objektīvi analizē pastāvošo situāciju praksē. Optimālai tēmas atspoguļošanai, autors visai plaši izmanto juridiskās prakses materiālus, krimināltiesību materiālus, kā arī interneta resursus.
Noziedzīga nodarījuma – izvairīšanās no nodokļu nomaksas kopumam ir tendence pieaugt, kā arī pieaug šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas shēmas un pēdu slēpšanas profesionalitāte. Likumpārkāpēji ir labi informēti par atbildīgo institūciju izmeklēšanas darba metodēm, nereti tām ir plašs paziņu loks tiesībsargājošajās iestādēs. Tas notiek sakarā ar to, ka daudzi uzņēmumi un privātpersonas aizvien vairāk visādos veidos cenšas izvairīties un jebkādu nodokļu nomaksas. Katrs cilvēks cenšas dzīvot pēc iespējas labāk, vienīgā atšķirība ir tā, ar kādu ceļu viņi to vēlas panākt – likumīgā ceļā, vai pārkāpjot likumus. Pieaugošā tendence izdarīt šāda veida noziedzīgos nodarījumus, ir soda bargums. Latvijā sods par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem nebija neko liels, taču ar 13.12.2007. likumu tika izdarīti grozījumi Krimināllikumā, ar kuriem Krimināllikuma 218. pants tika papildināts ar trešo daļu, kurā sods ir paredzēts liels, taču to var piemērot tikai tad, ja zaudējumus valstij vai pašvaldībai lielā apmērā ir izdarījusi organizēta grupa.
Lai samazinātu šo noziedzīgo nodarījumu pieaugumu, darba izstrādes gaitā ir radušies šādi priekšlikumi:
1. Kaut gan krimināltiesībās ir pietiekami materiālu, kas atspoguļo dotā nozieguma veida raksturojumu un tā izmeklēšanu, būtu nepieciešams veikt detalizētu pētījumu par minētā noziedzīgā nodarījuma izplatītākajiem veidiem un to izdarīšanas īpatnībām.
2. Ņemot vērā gan problēmas aktualitāti, gan minētā noziedzīgā nodarījuma skaita pieaugumu, ir nepieciešams izstrādāt efektīvu plānu izvairīšanās no nodokļu nomaksas ierobežošanai un apkarošanai.
3. Latvijā ir problēmas ar mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspēju un attīstību un arvien vairāk nozarēs sāk dominēt lielie uzņēmumi – tas ir slikti, un pret to cīnās visā pasaulē. Ja mazajiem un vidējiem uzņēmumiem nepalīdz, brīvais tirgus visās valstīs beidzas vienādi – valda monopols un mazo uzņēmumu nav. Latvijā ir pazudusi agrāk iestrādātā atšķirība uzņēmuma ienākuma nodoklī, kad lielajiem bija jāmaksā 25%, bet mazajiem un vidējiem – 15%. Šo atšķirību varētu atjaunot, lielajiem uzņēmumiem atstāt tagadējo ienākuma nodokli 15% apmērā, bet mazajiem un vidējiem uzņēmumiem samazināt līdz 10%. Ekonomisti ir atklājuši, ka mazie un vidējie uzņēmumi ir ļoti būtiski darba devēji tirgū, turklāt elastīgāki par lielajiem uzņēmumiem, līdz arto ir nepieciešams vairāk atbalstīt mazos uzņēmumus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1239488
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties