Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:322412
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Spēkā esošā Likuma definīcija par patieso labuma guvēju neatbilst Direktīvas “faktiskā īpašnieka” definīcijai. Likums patiesā labuma guvēja definīcijā nosaka formālus kritērijus atbilstoši, kuriem varam identificēt “īpašnieka” pazīmes. Taču praksē tiek izmantotas arī dažādas darījuma attiecības, kurās attiecības starp faktisko īpašnieku un uzrādīto patieso labuma guvēju balstās uz savstarpēju uzticēšanos. Šadas uzticības operācijas jeb trasti netiek reģistrēti, par tiem nevar gūt apstiprinājumu, ja vien iesaistītās puses sniedz par to informāciju. Latvijas likumdošanā nav definētas uzticības operācijas jeb trasti starp fiziskām personām, kā tas noteikts Hāgas konvencijā par trastu atzīšanu. Kredītiestādei patiesā labuma guvēja noskaidrošanai ir jāveic klienta padziļināta izpēte.
Lai kredītiestādes varētu noskaidrot patiesos labuma guvējus, iekļaujot arī uzticības operācijas jeb trastus, tad patiesā labuma guvēja definīcija Likuma 1.panta 5.punktā ir izsakāma sekojošā redakcijā:
“a) Patiesais labuma guvējs – fiziska persona, kura savas īpašumtiesības vai kontroli pār savu īpašumu uz darījumattiecību pamata uz laiku ir nodevusi citai fiziskai vai juridiskai personai.
b) Par patieso labuma guvēju attiecībā uz juridiskām personām uzskatāma fiziska persona, kura ierakstīta par dalībnieku (akcionāru) dalībnieku reģistrā un kurai pieder vismaz 25 procenti no juridiskās personas akcijām (daļām), kapitāla vai balsstiesībām šajā juridiskajā personā vai fiziska persona, par kuru dalībnieks vai sabiedrība paziņojusi saskaņā ar Komerclikumu un kuras labā faktiski tiek turētas vismaz 25 procenti no juridiskās personas akcijām (daļām), kapitāla vai balsstiesībām šajā juridiskajā personā.
c) Patiesais labuma guvējs attiecībā uz biedrībām, nodibinājumiem, uzticības operācijām (trastiem) un tiem līdzīgiem darījumiem uzskatāma fiziska persona – tā dibinātājs, pilnvarotais, pārvaldnieks, pārraudzītājs un labuma guvējs no konkrētā juridiskā veidojuma.”

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties