Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:504378
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Es izvēlēju tēmu “Noziedzības novēršana” tāpēc kā viņa ir viena no svarīgākajam tēmām šajā laikā. Mans referāts sastāv no 6 daļām, tas ir: ievads, kur es uzrakstīju īsuma vispār par noziedzību un noziedzības novēršanas vēsturi; pirmā daļā es uzrakstīju par noziedzības novēršanas jēdzienu un teoriju; otrā daļā – par noziedzības novēršanas profilaktisko pasākumu klasifikāciju; trešā daļā es minēju noziedzības novēršanas metodoloģiskie pamati; ceturtā daļā es izrakstīju no kriminoloģijas mācību grāmatas noziedzības novēršanas programmu un nobeigumā es izdarīju dažādus secinājumus.
Noziedzība un likumpārkāpumi grauj jebkuras sabiedriskās iekārtās stabilitāti, nodara ļaunumu atsevišķiem sabiedrības pārstāvjiem, sociālām grupām (ģimenei, uzņēmuma) un civilizācijai kopumā. Jau kopš tā laika, kad cilvēce sāka apzināties deviācijas (novirze no vispārpieņemta) un pārkāpumus, tā sāka izstrādāt mehānismus un formas, kā aizsargāties no noziegumiem, kā tos novērst un par tiem brīdināt.
Lai likumpārkāpējus un kopienu normu necienītājus atturētu no noziegumu izdarīšanas, parādījās pirmie cietumi. Sākumā par savdabīgām brīvības atņemšanas vietām tika izmantotas dziļas bedres. Atsevišķos gadījumos tos pārkāpējus, kuri bija izdarījuši vissmagākos nodarījumus, šādās bedrēs ieraka pat dzīvus. Vēlāk noziedznieku atturēšanai no turpmākas noziedzīgas darbības tika izmantoti caururbti koka bluķi (tur ieslēdza noziedznieka rokas vai kājas), arī važas. Jau Senajā Grieķijā un Romā cietumi zināmā mērā bija līdzīgi pašreizējiem (slēgtas un rūpīgi apsargātas celtnes).
Noziedzības novēršanas sākumposmā (Senajā Grieķijā un Romā) tika izstrādāti divi nozīmīgi likumpārkāpumu novēršanas pamatprincipi, kuri ir būtiski arī pašlaik:
noziegumu novēršanā nepieciešams pastāvīgi meklēt jaunas formas un metodes – gan atturot no likumpārkāpumiem, gan izmantojot dažādus pasākumus;
noziegumu novēršanā jāpielieto racionālisma princips, kurš iesāka galvenokārt izmantot pastāvošos līdzekļus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties