Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:338244
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Teorētiskā daļa    6
1.  Cilvēkdrošība    6
2.  Noziedzība    8
3.  Noziedzība kā cilvēkdrošības apdraudējums    11
  Praktiskā daļa    13
  Nobeigums    18
  Izmantotā literatūra un avoti    19
  Pielikumi    20
Darba fragmentsAizvērt

Teorētiskā daļa
1. Cilvēkdrošība

Lai veiksmīgāk atklātu sava referāta tēmu, es no sākuma gribu apskatīt katru jēdzienu atsevišķi. Tātad, pirmkārt, es gribu pievērst savu uzmanību cilvēkdrošības jēdzienam, lai labāk izprastu tās būtību un jau vēlāk lai sekmīgāk izanalizētu, kādā veidā noziedzība apdraud to. Pirms es noformulēšu savu priekšstatu par cilvēkdrošības būtību, es gribu izskatīt dažus profesionāļu viedokļus par to.
Piemērām, Māra Sīmane ( Pārskata par tautas attīstību 2002/2003 redaktore ) par cilvēkdrošības būtību runa sekojoši: „Tas ir jēdziens, kuram visaptverošā skatījumā Latvijā pievēršas pirmo reizi. Tautas attīstība notiek, ja cilvēks var izvēlēties, kā dzīvot un var dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Cilvēkdrošība ir “brīvība no bailēm un trūkuma” (Kofi Annans), tātad priekšnoteikums tautas attīstībai. Latvijā ir cilvēki, kuri jūtas tik apdraudēti, ka viņiem nešķiet, ka var ietekmēt procesus savā dzīvē un jaunu iespēju vietā bieži vien saskata tikai jaunus draudus. Sekas šādai apdraudētības sajūtai var būt, piemēram, augsts trauksmes līmenis, depresija un citas slimības, atkarība no alkohola un/vai narkotikām un galējā gadījumā pašnāvība.
Nav noslēpums, ka nākotne (t.sk. tehnoloģiskais progress, globalizācija, līdzdalība Eiropas Savienībā) mums visiem nesīs vēl jaunus apstākļus, ar kuriem jātiek galā. Kad daļa valsts iedzīvotāju cieš no nedrošības, cieš arī visa tauta kopumā un ir ierobežota tās spēja attīstīties, tādēļ mums jāizprot cilvēkdrošības anatomija Latvijā. Cilvēkdrošība kā politisks jēdziens pasaulē attīstījies pēdējos divpadsmit gados. Nu jau cilvēkdrošības stiprināšana ir viens no Japānas, Norvēģijas un Kanādas ārpolitikas stūrakmeņiem. Pastāv 12 valstu Cilvēkdrošības tīkls un globāls politikas veidotāju un zinātnieku Kopīgais drošības forums . 2001.g. dibinātā ANO Cilvēkdrošības komisija šovasar publicēja līdz šim visizsmeļošāko ziņojumu par cilvēkdrošību – “Cilvēkdrošība tagad”.1
Tātad, spriežot pēc M.Sīmanes teiktā, cilvēkdrošība ir, pirmkārt, ļoti jauns un neaatīstīts jēdziens Latvijā. Bet, tomēr, tā spēlē būtisko lomu gan katra indivīda dzīvē, gan arī visas valsts dzīvē un attīstībā. Ja cilvēks nejūtas drošs valstī, sabiedrībā, vidē, kur viņš dzīvo, viņš nevar koncentrēties un attiecīgi nevar arī gūt panākumus, nevar attīstīties. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1136342
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties