Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:849550
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējos gados Latvijā ir pieaugusi bērnu dzimstība, jo īpaši salīdzinot ar 1997. un 1998. gadu. Var prognozēt, ka turpmākajos gados bērnu dzimstība pieaugs vēl straujāk sakarā ar to, ka krietni ir palielināti bērnu kopšanas pabalsti. Diemžēl 20.gs. 90. gados daudzi bērnudārzi tika likvidēti un šobrīd praktiski visās Latvijas pilsētās trūkst bērnudārzu. Rīgā rinda ir tik gara, ka vieta bieži vien atbrīvojas tikai tad, kad bērns jau ir sasniedzis skolas vecumu.
Māmiņai darba vieta pēc bērna dzimšanas tiek saglabāta 18 mēnešus vai pat mazāk, mātei jāatgriežas darbā, bet bērnu nav kas pieskata. Daudzas sievietes izvēlētos strādāt nepilnu darba dienu, ja būtu kur atstāt bērnu uz 4 vai 5 stundām. Tomēr šāda veida pakalpojumi tiek sniegti ļoti maz, un dažos bērnu izklaides un attīstības centros laikā, kad tur nodarbojas bērns, ir jābūt klāt vecākiem. Trūkums ir arī tas, ka bērniem šajos centros bieži vien netiek sniegti ēdināšanas pakalpojumi.
Šī tēma ir skārusi arī mani – man ir 6 gadus veca māsiņa. Mammai ir daudz darīšanu Rīgā, bet nav kas pieskata māsu. Likums nosaka, ka bērnus līdz 7 gadu vecumam nedrīkst atstāt vienus ne mājās, ne bērnu spēļu laukumos, ne citur. Un tas ir loģiski, jo viņu attīstības līmenis nav tāds, lai bērni paši varētu parūpēties par sevi un vecāki justos droši, ka mājās viss ir kārtībā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties