Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:285735
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vispārējs nozares raksturojums    5
2.  Tirgus izpēte    6
2.1.  Valstī darbojošies uzņēmumi    6
2.2.  Konkurentu izpēte Limbažu rajonā    7
3.  Statistikas dati par nozari    9
3.1.  Nozarē nodarbinātie    9
3.2.  Nozarē darbojošies uzņēmumi    10
3.3.  Nozares ieguldījums IKP    10
3.4.  Vidējā darba samaksa nozarē    11
3.5.  Nozares finansu rādītāji    12
4.  SVID analīze un secinājumi    14
5.  Izmantotās literatūras saraksts    16
6.  Tabulu rādītājs    16
7.  Attēlu rādītājs    16
Darba fragmentsAizvērt

1. Vispārējs nozares raksturojums

Izglītības nozare (pēc NACE klasifikatora M) sevī ietver plašu izglītības iestāžu spektru - sākumizglītības (1.1 - 80.1), vidējās izglītības (1.1 - 80.2), augstākās (terciārās) izglītības (1.1 - 80.3), pieaugušo un pārējās izglītības (1.1 - 80.4) un transportlīdzekļu vadītāju apmācības (1.1 - 80.41) iestādes.
Izglītības nozarei pieder jebkura līmeņa publiskā, kā arī privātā izglītošana un apmācība jebkurā profesijā mutiski, rakstveidā, kā arī ar radio un televīzijas starpniecību. Tajā ietilpst dažādu līmeņu izglītības iegūšana dažādās regulāro skolu sistēmā ietilpstošajās mācību iestādēs, gan pieaugušo izglītošana, gan analfabētisma likvidēšanas programmas. Katrā sākumizglītības līmenī klasēs speciālā izglītošana attiecas arī uz bērniem ar fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem. Līmeņi un pakāpes, uz kurām atsauce dota šai nodaļai pievienotajos paskaidrojumos, atbilst Starptautiskajai standartizētajai izglītības klasifikācijai (ISCED) cita veida izglītība, piem., transportlīdzekļu vadītāju skolas, u.c. (5.4.)
Kopumā šai nozarei ir sena vēsture, jo zinātne attīstījās jau pirms mūsu ēras. Šī nozare ar katru gadu ieņem arvien nozīmīgāku vietu valsts tautsaimniecības attīstībā. Par to liecina lielais nodarbināto iedzīvotāju skaits nozarē, ievērojamais darbojošos uzņēmumu skaits un pieaugošais ieguldījums IKP palielināšanai. Tā kā zināšanu iegūšana ir pamats citu nozaru attīstībai, Izglītības sfērai tiek piešķirti papildus līdzekļi arī no Eiropas Savienības fondiem.
Viena no apakšnozarēm Izglītības nozarē – pieaugušo un pārējā izglītība. Sīkāk aplūkojot darbību Latvijā, secinu, ka šī nozare ir ļoti nozīmīga, jo cilvēki šāda veida pakalpojumus var izmantot visa mūža garumā, lai bagātinātu savu zināšanu loku, kā, piemēram, papildus apgūtu svešvalodas (skatīt pielikumā Nr. 1). Izglītības jomas attīstība sekmē arī bezdarba samazināšanos un cilvēkresursu attīstību, darba ražīguma palielināšanos.
Izpētot šībrīža situāciju papildus izglītības nozarē Limbažu rajonā, uzskatu, ka šeit pastāv lielas perspektīvas svešvalodu apmācību uzņēmuma attīstībai, jo piedāvātais klāsts nav tik daudzveidīgs un kvalitatīvs, mācību materiāliem bagāts.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties