Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Noteikto klientu apkalpošanas standartu pielietošanas ietekme uz veikala "Narvesen" apmeklētājiem

     

    Referāts15 Socioloģija

4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:337279
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Pētījuma programma    3
  1.metode – Anketēšana    4
  2.metode – Intervēšana    9
  3.metode – Novērošana    11
  Metožu novērtēšana    15
  Secinājumi    16
  Pielikums    17
Darba fragmentsAizvērt

Tā kā pirmajā metodē ieguvām informāciju par veikala „Narvesen” klientu viedokli par „Narvesen” noteikto klientu apkalpošanas standartu pielietošanu un attieksmi, tad tika pielietota otrā metode - intervēšana. Tika intervētas divas veikala „Narvesen” darbinieces. Intervijā tika uzdoti vairāki jautājumi, lai noskaidrotu darbinieku viedokli par šo noteikto klientu apkalpošanas standartu pielietošanu vai nepielietošanu un iemesliem kāpēc tie netiek pielietoti. Intervijas atbildes ir pietiekoši patiesas, jo darbiniecēm tika piešķirta anonimitāte.
Iegūstot arī darbinieku viedokli papildus klientu viedoklim, veicām trešo metodi – divas novērošanas, lai personīgi pārliecinātos par to vai veikalos „Narvesen” tiek pielietoti klientu apkalpošanas standarti. Veicot novērošanu, ieguvām informāciju par „Narvesen” veikalu klientu apkalpošanas standartiem un klientu attieksmi pret to.
Izmantotās metodes deva nepieciešamo informāciju par veikala „Narvesen” darbinieku noteikto klientu apkalpošanas standartu pielietošanu un klientu attieksmi pret tiem. Izmantotās metodes ir pietiekoši patiesas, jo tika veiktas anonīmi.

Secinājumi



Veicot metožu novērtējumus secinājām, ka mūsu izvirzītā hipotēze- „Veikala „Narvesen” noteikto klientu apkalpošanas standartu pielietošana negatīvi ietekmē veikala apmeklētāju domas un attieksmi par veikalu”, apstiprinājās daļēji. Ir skaidrs, ka veikala „Narvesen” klienti ne vienmēr ir apmierināti ar pārdevēju papildus izrādīto uzmanību un piedāvājumiem, klienti reizēm reaģē asi un neadekvāti, kas bieži vien liek darbiniekiem izvērtēt, pielietot šos noteiktos apkalpošanas standartus vai tomēr nē. Kopumā varam secināt, ka veikala „Narvesen” noteikto klientu apkalpošanas standartu pielietošana, klientu domas un attieksmi par „Narvesen” veikaliem neietekmē, tas tikai ietekmē klientu domas par konkrēto darbinieku un tikai uz konkrēto brīdi. Klienti šos veikalus turpina apmeklēt regulāri, jo tie atrodas viņiem izdevīgās vietās un viņi jau iepriekš zina, ka viņiem tiks piedāvātas papildus preces un tā ir viņu brīva izvēle, iegādāties tās vai nē.
Pētījuma gaitā ieguvām pretrunīgus datus, tāpēc, lai iegūtu 100 % patiesus novērtējumus nepieciešams veikt papildus metodes pielietošanu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1318345
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties