Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:845175
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas Unibanka tika nodibināta 1993.gada 28. septembrī, apvienojot pēc Latvijas Bankas reorganizācijas neprivatizētas nodaļas – 21 dažāda profila vairāku banku atsevišķās nodaļās. Unibanka šajos gados kļuvusi par vadošo komercbanku ar plašu klientu loku Latvijā un stabiliem sabiedrības partneriem ārvalstīs.
Unibankas attīstība, pateicoties atturīgi konservatīvai pieejai finansu jautājumiem, ritējusi ļoti sekmīgi un strauji: dibinot Unibanku, tika izstrādāta stratēģija – līdz 2000. Gadam tai būtu jākļūst par lielāko Latvijā, taču mērķis tika sasniegts jau bankas darbības otrajā gadā.
1994. gada jūlijā Unibanka tika nodota Privatizācijas aģentūras valdījumā. 1995.gada oktobrī Unibanka tika reģistrēta kā privātā akciju sabiedrība. Puse akciju piederēja privātajam kapitālam., puse – valstij. No 1996.gada janvāra Unibankas akcijas sāka kotēt Rīgas Fondu Biržas oficiālajā sarakstā. Tajā pat gadā par bankas akciju īpašniekiem, kļūst Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka un Swedfund International AB. Autoritatīvā finansu izdevuma 1997.gada decembrī Latvijas Unibankas darbībā noslēdzās vēl viens nozīmīgs posms : bankas akcijas sāka kotēt Eiropas nozīmīgākajā vērtspapīru tirgū- Londonas biržā un starptautiskajā kapitāla tirgū ( GDR_) programmas ietvaros tika sekmīgi izplatītas Privatizācijas aģentūrai piederošās Unibankas akcijas, kā rezultātā valstij pašlaik pieder apmēram 10% bankas akcijas. Unibankas GDR ir pirmie kāda uzņēmuma vērtspapīri, kas tiek izplatīti starptautiskajos tirgos, un Unibanka ir pirmais uzņēmums Latvijā un visā Baltijā , kura akcijas - GDR kotē Londonas biržās.
Visu kredītiestāžu darbību pamatā nosaka Latvijas Banka un izdotais kredītiestāžu likums ( kurš stājas spēkā 24.10.1995 ar grozījumiem līdz 1998.gada 9. Jūnijam). Latvijas banka ir Latvijas Republikas centrālā banka. Tā ir viena no svarīgākajām valsts institūcijām un veic likumā noteiktus tautsaimnieciskus uzdevumus. Latvijas Bankas galvenais mērķis ir īstenot naudas politiku, regulēt naudas daudzumu apgrozībā, lai saglabātu cenu stabilitāti valstī. Latvijas Bankas uzdevumus nosaka Latvijas Republikas Likums “Par Latvijas Banku “. Svarīgākie valsts centrālās bankas uzdevumi ir :
Noteikt un īstenot monetāro politiku, lai nodrošinātu cenu stabilitāti valstī;
Emitēt nacionālo valūtu valstī;
Organizēt un nodrošināt norēķinu un maksājumu sistēmas darbību valstī;
Veikt kredītiestāžu uzraudzību, lai nodrošinātu bankas sistēmas drošumu un stabilitāti;
Izsniegt kredītiestādēm licences bankas operāciju veikšanai;
Vākt un publicēt finansu statistikas datus, kas raksturo banku sistēmas un makroekonomiskās vides attīstību;
Pārvaldīt ārējos aktīvus;
Latvijas Banka pārstāv Latvijas Republikas ārvalstu centrālajās bankās un starptautiskajās valūtas institūcijās. Latvijas Banka arī konsultē Saeimu un Ministru kabinetu naudas politikā un banku darbības politikā. Latvijas Banka pilda savus uzdevumus saskaņā ar likumu ”Par Latvijas Banku” un “Kredītiestāžu likumu” un nav pakļauta valdības vai tās institūciju lēmumiem un rīkojumiem. Latvijas Bankas uzraudzību veic Saeima.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties