Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:680372
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ie­vads    3
  Parex ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    4
  Hi­po­tē­ku ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    6
  La­te­ko ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    8
  Bal­ti­jas Tran­zī­tu ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    9
  NORD/LB no­rē­ķi­nu kar­tes    11
  Uni­ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    12
  Han­sa­ban­kas no­rē­ķi­nu kar­tes    13
  Iz­man­to­tā li­te­ra­tū­ra    15
Darba fragmentsAizvērt

Ir di­vu ve­idu no­rē­ķi­nu kar­tes – kre­dīt­kar­tes un de­bet­kar­tes. Kre­dīt­kar­tes ir jeb­ku­ra kar­tī­te, ko ban­kas va­i ci­tas kre­dīt­ie­stā­des kli­ents iz­man­to, la­i no­te­ik­tā li­mi­ta ro­be­žās aiz­ņem­tos na­udu va­i pir­ktu pre­ces un pa­kal­po­ju­mus uz kre­dī­ta. De­bet­kar­tes ir jeb­ku­ra kar­te, ko ban­kas va­i ci­tas kre­dīt­ie­stā­des kli­ents iz­man­to, la­i uz sa­va rē­ķi­na eso­šās na­udas sum­mas ro­be­žās sa­ņem­tu ska­id­ru na­udu va­i pir­ktu pre­ces un pa­kal­po­ju­mus uz kre­dī­ta. Kat­ra ban­ka pie­dā­vā at­šķi­rī­gas kar­tes un ar at­šķi­rī­gām ie­spē­jām. Ban­kām var arī būt va­irā­ku ve­ida kar­tes, ku­ras tās pie­dā­vā kli­en­tam. Katrs kli­ents var iz­vē­lē­ti­es to kar­ti, kas vi­ņam li­ekas vis­la­bāk. Ir arī starp­ta­utis­kās kar­tes, ku­ras var iz­man­tot ār­pus Lat­vi­jas ro­be­žām. Ir ie­spē­jas da­būt arī al­gas no­rē­ķi­nu kar­tes. Da­žas ban­kas pie­dā­vā spe­ci­ālās kar­tes uz­ņē­mu­mi­em un pen­si­onā­ri­em, bet vi­sas ban­kas pie­dā­vā kar­tes pri­vāt­per­so­nām. Ta­bu­lā (nu­mur 1) ir pa­ra­dī­tas ban­kas un kā­das kre­dīt­kar­tes un de­bet­kar­tes tās pie­dā­vā. Vis­po­pu­lā­rā­kās no­rē­ķi­nu kar­tes ir Eu­ro­card/Mas­ter­Card, Ma­es­tro un VI­SA. No­rē­ķi­nu kar­tes ir ēr­ta un drošs no­rē­ķi­nu ve­ids, jo jeb­ku­rā brī­dī kar­tes li­eto­tā­jam līdz­i ir na­udas lī­dzek­ļi, bet pa­ti na­uda at­ro­das dro­šī­bā – ban­kā.
Ar Parex ban­kas mak­sā­ju­ma kar­tēm Te­vi sa­pra­tīs va­irāk kā 800 ban­kas au­to­mā­tos Lat­vi­jā un va­irāk kā 700000 ban­kas au­to­mā­tos pa­sa­ulē. Tu va­rē­si no­rē­ķi­nā­ti­es par pre­cēm un pa­kal­po­ju­mi­em va­irāk kā 3000 vi­etās Lat­vi­jā, kā arī 20 mil­jo­nos vi­etu vi­sā pa­sa­ulē. No de­bet­kar­tēm Parex ban­ka pie­dā­vā al­gas kar­ti ar ku­ru tu va­rē­si sa­ņemt al­gu un ci­tus mak­sā­ju­mus un ie­ska­itī­ju­mus al­gas kon­tā, kur Ta­va na­uda būs pie­eja­ma 24 stun­das di­en­nak­tī, tur­klāt na­udas iz­ņem­ša­na Parex ban­kas, BTB, Lat­vi­jas Krāj­ban­kas un Parex ban­kas (Li­etu­va) ban­kas au­to­mā­tos ir bez mak­sas. Ar VI­SA Elec­tron un Ma­es­tro al­gas kar­tēm Tu va­rē­si ie­pir­kti­es ve­ika­los Lat­vi­jā un ār­ze­mēs. Ja Tavs uz­ņē­mums ir no­slēd­zis lī­gu­mu ar Parex ban­ku, Tu va­ri sa­ņemt over­draf­tu – īs­ter­mi­ņa aiz­de­vu­mu 100% ap­mē­rā no al­gas uz­re­iz pēc kar­tes sa­ņem­ša­nas. Over­draf­ta sa­ņem­ša­na ir bez mak­sas un, to ne­iz­man­to­jot, pro­cen­ti ne­ti­ek rē­ķi­nā­ti, bet ja Tavs uz­ņē­mums vēl nav no­slēd­zis lī­gu­mu ar Parex ban­ku, Tu va­ri pār­ska­itīt sa­vu al­gu uz al­gas kon­tu ar sa­va uz­ņē­mu­ma grā­mat­ve­dī­bas starp­ni­ecī­bu.
Stu­den­tu kar­te – ja esi stu­dents, Tu va­ri bez mak­sas sa­ņemt starp­ta­utis­ku de­bet­kar­ti stu­di­ju sti­pen­di­jas sa­ņem­ša­na­i. Kon­tu ie­spē­jams pa­pil­di­nāt, pie­mē­ram, sa­ņemt pa­bal­stus va­i na­udu no ve­cā­ki­em. Tu va­rē­si ar šo kar­ti ie­pir­kti­es ve­ika­los Lat­vi­jā un ār­ze­mēs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1193968
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties