Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:896266
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Noliktavas – ēkas, būves un dažādi veidojumi, kas domāti preču uzglabāšanai, pieņemšanai, izvietošanai, preču sagatavošanai patērēšanai un sagatavošana nosūtīšanai patērētājam.
Noliktavas ir viens no loģistikas sistēmas svarīgākajiem elementiem. Visās materiālu plūsmas stadijās eksistē objektīva nepieciešamība pēc speciāli aprīkotām vietām krājumu glabāšanai. Sākot ar izejvielas pirmo avotu un beidzot ar gala patērētāju. Ar to arī izskaidrojams kādēļ noliktavas ir tik daudzveidīgas.
Ļoti plašā diapazonā mainās noliktavu izmēri: sākot ar nelielām telpā, pāris simt kvadrātmetru liels kopējais laukums, līdz noliktavām – gigantiem, kas aizņem vairāku simt tūkstošus kvadrātmetrus.
Noliktavas atšķiras arī pēc kravas uzglabāšanas augstuma. Vienā noliktavā krava tiek uzglabāta ne augstāk par cilvēka augumu, citās noliktavās ir nepieciešamas speciālas ierīces, kas spēj pacelt un precīzi novietot kravu 24 metru augstumā vai vairāk.
Noliktavas var būt dažādu konstrukciju: tās var izvietoties vairākās telpās (slēgtās noliktavas), tām var būt tikai jumts vai jumts un viena, divas vai trīs sienas (pus slēgtās noliktavas). Ir kravas kuras vispār netiek glabātas telpās, bet tās tiek uzglabātas speciāli aprīkotos laukumos.
Noliktava var tikt paredzēta viena uzņēmuma produkcijas glabāšanai (individuālā noliktava), tā var uz līzinga pamata tikt izīrēta citām fiziskām vai juridiskām personām (koplietošanas noliktava).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1111719
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties