Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Nokrišņu un ģeoloģiskās uzbūves ietekme uz autoceļa V1130 (posmā Kaķenieki - Slagūne) seguma kvalitāti

     

    Referāts20 Ģeogrāfija

4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:567497
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    3
  Annotation    3
  Ievads    4
1.  Literatūras apskats    5
1.1.  Latvijas zemesceļu pirmsākumi    5
1.2.  Autoceļi un to klasifikācija    6
1.3.  Autoceļu kopšana un to uzturēšana    8
2.  Materiāls un metodika    9
2.1.  Lauka darbi    9
2.2.  Laboratorijas pētījumu metodes    10
2.3.  Datu apstrāde    10
3.  Praktiskā daļa    11
3.1.  Pētāmās teritorijas raksturojums    11
3.2.  Nokrišņu datu apkopojums    11
3.3.  Zemes ceļa V1130 seguma sastāvs    14
  Secinājumi    16
  Izmantoto informācijas avotu saraksts    17
  Pielikums    18
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Pētāmais zemes ceļš V1130 atrodas paugurainā teritorijā, kurā aktīvi notiek lauksaimniecības darbi, ir samērā augsts nokrišņu daudzums gada laikā, kā arī vidēji mitrs laiks. Šie, autoraprāt, ir svarīgākie faktori, kas būtiski ietekmēja ceļa seguma kvalitāti. Pētnieciskajā darbā tika izskatīts nokrišņu faktors, kā arī apskatīta zemes ceļa grunts ģeoloģiskā uzbūve, kas varētu būt atkarīga no reljefa, taču ir arī neskaitāmi daudz citi faktori, kas spētu ietekmēt grunts ģeoloģiskās uzbūves īpatnības visos 4 novērojuma punktos. Ir noteikti un izskatīti nozīmīgākie ceļa ietekmējošie faktori. Zinātniski pētnieciskā darba mērķis ir sasniegts. Autors izvirza šādus secinājumus:
1. Galvenais un pats nopietnākais faktors, kas ietekmē pētāmo ceļu, ir nokrišņu daudzums. Ceļa kvalitāti visvairāk ietekmē lietainie rudens mēneši, kad ilglaicīgi gāzienveida nokrišņi izskalo noteiktas ceļa daļas, kas atrodas paugura virsotnē. Rezultātā notiek intensīva ūdens novadīšana lejup pa braucamo ceļa daļu un notiek izskalošana. Pētījumā iegūtie dati liecina, ka uz šī ceļa veidojas nopietni defekti (risas, bedres) tieši mitros, lietainos laikapstākļos, kas risinās ilglaicīgā laika periodā. Pēc ilga, lietaina perioda, ceļš kļūst bīstams vieglajiem transportlīdzekļiem un pēc tuvākās iespējamības ir nepieciešami remontdarbi - ceļa greiderēšana vai citas atbilstošas darbības, kas uzlabotu ceļa kvalitāti. Ņemot vērā to, ka pētāmais ceļš ir pieskaitāms 2. kategorijas valsts ceļiem, tam netiek pievērsta tik liela uzmanība un minētie remontdarbi notiek ļoti reti. Salīdzinājumā ar mitru un lietainu laika periodu, sausā laikā zemes ceļš V1130 ir izcilā kvalitātē (ja ņem vērā to, ka nav saglabājušies defekti no lietainajiem periodiem).
2. Pētāmajā teritorijā tika identificēti līdzīgi nogulumi kā iepriekš veiktajā ģeoloģiskajā kartēšanā, kā arī netika atrastas vājās gruntis, piemēram, dūņu vai kūdru slāņi, kas varētu negatīvi ietekmēt ceļa stāvokli. Zemes ceļa ģeoloģiskā uzbūvei visos 3 novērojumu punktos nav identiska. No šiem rezultātiem var secināt to, ka zemes ceļa uzbūve katrā ceļa posmā ir citādāka un to ietekmē kāds noteikts faktors. Piemēram, punktā, kur uz zemes ceļa virsējās segas tika konstatēta tikai māla kārta – noteicošais faktors šādu apstākļu izveidē visticamāk ir tas, ka novērojuma punkts atrodas krustojumā, caur kuru nepārtraukti pārvietojas smagā lauksaimniecības tehnika, jo tuvumā atrodas ferma, tādējādi tā kvalitāte ātrāk samazinās un virsējais grants slānis ātrāk tiek iznēsāts un nodilst.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1368173
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties