Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:162039
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.01.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  NOKIA attīstības vēsture    2
  Mobilo telefonu ietekme uz veselību    4
  Mobilo telefonu ražošanas process    5
  Defekti pie ražošanas    7
  Kvalitātes nodrošināšana    8
  Kvalitātes prasības mobilajiem telefoniem    9
  Sortiments un aksesuāri    10
  NOKIA vieta pasaules tirgū    38
  Secinājumi un ieteikumi    39
  Nobeigums    39
Darba fragmentsAizvērt

Ievads.

Mūsdienās mobilie telefoni ir kļuvusi par ikdienas nepieciešamības preci, pēc kuras ir vajadzība gan biznesa aprindu pārstāvjiem, gan mājsaimniecēm. Mobilie telefoni dod lielu personīgo brīvību un iespēju ekonomēt laiku, bet mūsdienās, kā zināms, laiks ir nauda. Attīstoties globālai komunikāciju sistēmai ir pilnīgi skaidrs, ka tā nav iespējama bez mobilajiem telefoniem. Tie būs lietošanā ilgu laiku.
Protams, ne tādā izskatā un formātā kā tagad, bet saglabājot savu galveno uzdevumu – nodrošināt cilvēkam neatkarību komunikāciju jomā, vienlaicīgi to piesaistot pasaules globālajām komunikācijām. Sasaistot mobilos telefonus ar internetu, kā tas notiek tagad, radušās jaunas komunikāciju iespējas veidi. Mobilie telefoni ir viens no progresīvākiem komunikāciju veidiem, pie tam tas ir lētākais no šiem komunikāciju veidiem.
Konkrēti par “NOKIA” telefoniem, to veidiem un aksesuāriem es izvēlos rakstīt tāpēc, ka “NOKIA” ir pasaulē lielākā mobilo telefonu ražošanas kompānija, kas nepārtraukti aug un investē lielus līdzekļus mobilo telekomunikāciju attīstībā. Bez tam “NOKIA” nodrošina šo telefonu darbību, piedāvājot bāzes sistēmas tīkla segumu (Network). To izmanto arī Latvijas lielākā mobilo sakaru pakalpojumu nodrošinātājfirma “LMT”. Pie tam “NOKIA” ir firma ar 135 gadu garu vēsturi un tās tradīcijas mobilo sakaru jomā ir ļoti vērā ņemamas.


“NOKIA” attīstības vēsture.

Lai cik tas nebūtu pārsteidzoši, telekomunikāciju giganta “NOKIA” vēsture sākās ar 1865. Gadā atvērto papīra rūpnīcu. Inženieris Fredriks Idestams pat iedomāties nevarēja par ko pārvērtīsies viņa uzņēmums. “NOKIA” drīz pēc tam kļuva pazīstama visā Eiropā kā lielākā papīra un kartona ražotāja firma. Idestams sāka attīstīt tirdzniecības tīklu, liekot pamatu pašreizējam konglomerātam. Sākumā “NOKIA” eksportēja preces uz Krieviju, tad Lielbritāniju un Franciju, 1930. Gadā par ievērojamu tirdzniecības partneri kļuva Ķīna.
“NOKIA” rūpnīcā strādāja daudz strādnieku un tie ap rūpnīcu uzcēla apdzīvotu vietu ar tādu pašu nosaukumu. Lai arī kompānijai šeit vairs nav ražotņu, mazpilsēta ar nosaukumu Nokia aizvien vēl pastāv un atrodas Emakoski upes krastā.
1892. gadā radās firma “Finnish Rubbers Works”, kas nodarbojās ar galošu ražošanu. Šī firma uzcēla rūpnīcu Nokia pilsētā, jo atklājās, ka ir lieliska iespējas izmantot upi hidroelektroenerģijas iegūšanai. 1920. gadā “Finnish Rubbers Works” apvienojās ar Idestama uzņēmumu zem nosaukuma “NOKIA”. Bez papīra tika ražotas automašīnu riepas un citi gumijas izstrādājumi.
Firma ar nosaukumu “Finnish Cable Works” tika nodibināta 1912. gadā Helsinkos. Augošais pieprasījums pēc telefona un telegrāfa līnijām ļāva firmai ātri attīstīties. Pēc otrā pasaules kara firma “Finnish Rubbers Works” nopirka “Finnish Cable Works” akciju kontrolpaketi un abu šo firmu vadība saplūda. Galu galā 1967. Gadā visas trīs firmas apvienojās zem nosaukuma “NOKIA group”.
“NOKIA” pievēršanās telekomunikācijām sākās firmas departamentā ar nosaukumu “Cable Works Electronics”, kur pusvadītāju zinātniskā izstrāde sākās 1960. gadā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1355150
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties