Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:598720
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.1.  Bezdarbnieku pabalsta aprēķināšana    6
1.2.  Pilnīgas nodarbinātības koncepcija    8
2.  Bezdarba dinamika un struktūra    10
3.  Bezdarba līmeņa summārā virzība    24
  Nobeigums    26
  Izmantotās literatūras saraksts    27
  Pielikumi    29
Darba fragmentsAizvērt


Pēc Otrā pasaules kara daudzas valstis izvirzīja mērķi – sasniegt pilnīgu nodarbinātību. Bieži tika izteikta slavena frāze, ka ikvienam, kas vēlas strādāt un ir spējīgs to darīt, jābūt iespējām dabūt darbu. Viena no svarīgākajām problēmām jebkurā valstī ir nodarbinātība un bezdarbs.
Šajā darbā nedaudz apskatīšu teoriju par nodarbinātību un bezdarbu, tā veidiem (sezonas bezdarbu, frikcionālo bezdarbu, strukturālo bezdarbu, ciklisko bezdarbu, „brīvprātīgo” bezdarbu un „slēpto” bezdarbu), bezdarbnieka pabalsta iegūšanai un aprēķināšanai, apdrošināšanu bezdarba gadījumā, bezdarbnieka tiesībās un pienākumus, kā arī bezdarba līmeni pa gadiem Latvijā, Latvijas nodarbinātības politiku, nacionālās nodarbinātības plānu, pavisam nedaudz pievēršoties arī bezdarbam citās valstīs. Apskatīšu arī bezdarba līmeņa summāro virzību.
Kursa darba galvenais mērķis ir apzināt un analizēt datus par bezdarba līmeni pagājušajos gados (kādi cilvēki pārsvarā ir bezdarbnieki, kādu profesiju pārstāvji, ar kādu izglītību ir bezdarbnieki, kā arī kāds ir bezdarba līmenis dažādās Latvijas pilsētās) salīdzinot tos ar citiem iepriekšējiem gadiem.
Analizējot datus par bezdarba līmeni Latvijā, var secināt to, kā ir bezdarbs mainījies pa gadiem, var redzēt to vai bezdarba līmenis ir palielinājies vai samazinājies, cik procentuāli daudz bezdarbnieku, cik ir Nodarbinātības valsts dienestā reģistrētie nestrādājošie bezdarbnieki, kā arī, kādā vecumā lielākoties ir bezdarbnieki, ar kādu izglītību, kurās pilsētās un kādās profesijās vai tautsaimniecības darbības veidos ir vairākums bezdarbnieku.
Šo tēmu par nodarbinātības un bezdarba problēmu Latvijā izvēlējos, jo šī ir problēma, kas skar ļoti daudzus Latvijas iedzīvotājus. Tā ir problēma, ar kuru var saskarties jebkurš iedzīvotājs un tieši tādēļ vēlējos noskaidrot datus par bezdarbniekiem Latvijā, arī pievērsties sociālai apdrošināšanai bezdarba laikā, bezdarbnieku pabalstiem, jo katram jāzina savas tiesības un tas, ko var gaidīt no sociālās apdrošināšanas, ja ir sanācis nonākt bezdarbnieka statusā. Vienu dienu tev var būt tīkams un labi atalgots darbs, bet citu jau bezdarbnieka statuss!
Galvenās kursa darba sagatavošanā izmantotās metodes ir informatīvo materiālu, dokumentu, statistikas datu apkopošana un analīze, kā arī grafiski salīdzinošo tabulu izveide.
Galvenie datu avoti – LR Ekonomikas ministrijas izdotie „Ziņojumi par Latvijas tautsaimniecības attīstību”, Nodarbinātības valsts dienesta dati (NVD).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties