Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:571063
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par sava referāta tematu es izvēlējos „Nodarbinātības un bezdarba problēma Latvijā”. Savu izvēli es varu pamatot sekojoši: manuprāt, nodarbinātības jautājums ir aktuāls mūsu valstī. Daudzos Latvijas rajonos ir augsts bezdarba līmenis un bezdarbnieku lielākais skaits ir sastopams starp pirmspensijas vecuma cilvēkiem un cilvēkiem bez izglītības. Un pastāv tāda situācija, ka trūkst augsti kvalificēti darbinieki, lai aizņemtu atbilstošas darbavietas, bet daudzas vienkāršas darbavietas arī ir tukšas, jo algas ir ļoti zemas. Un tāpēc mēs vērojam situāciju, ka daudzie Latvijas iedzīvotāji aizbrauc uz Eiropas valstīm lai pelnītu lielāku naudu. Tas viss liek domāt par nodarbinātības problēmu un meklēt iespējamus variantus jautājuma risināšanai. Bet lai ķerties klāt pie problēmas, apskatīsim, ko nozīmē bezdarbs un kādi bezdarba veidi ir.

Valsts iedzīvotājus var iedalīt divās lielās grupās: ekonomiski neaktīvie iedzīvotāji un ekonomiski aktīvie iedzīvotāji.

• Ekonomiski neaktīvie iedzīvotāji ir cilvēki, kurus neieskaita darbaspēka resursos. Tie ir pirmsskolas vecuma bērni, skolēni un studenti, kuri nestrādā algotu darbu, pensionāri, cilvēki, kas vada mājas saimniecību, cilvēki, kuri jau zaudējuši cerību atrast darbu un cilvēki, kuriem nav nepieciešamības strādāt algotu darbu.
• Ekonomiski aktīvie iedzīvotāji ir darbspējīgo iedzīvotāju daļa, kuri piedāvā savu darbaspēku preču un pakalpojumu ražošanai. Šo iedzīvotāju daļu iedala divās grupās: nodarbinātie (cilvēki vecumā no 16 gadiem līdz pensijas vecumam) un bezdarbnieki (cilvēki no 16 gadiem līdz pensijas vecumam, kuriem nav darba un kuri meklē darbu, ir reģistrējušies Nodarbinātības valsts dienestā.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121677
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties