Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:774714
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Saīsinājumi    3
  Ievads    4
1.1  Nodarbinātības politika    6
2.  Nodarbinātība Latvijā    13
2.1  Nodarbinātība un ar to saistītās problēmas    13
2.2  Darba samaksa    19
2.3  Darbaspēks, ekonomiski aktīvie iedzīvotāji    21
2.4  Ekonomiskā attīstība un demogrāfiskā slodze    22
2.5  Darbinieku pielāgošanās spēja    25
3.  Bezdarbs un ar to saistītās problēmas Latvijā    27
3.1  Bezdarba jēdziens un bezdarba līmenis    27
3.2  Bezdarba formas un pilnīga nodarbinātība    29
3.3  Bezdarba līmenis Latvijas rajonos    31
  Secinājumi    32
  Izmantotā literatūra    33
  Anotācija latviešu valodā    34
Darba fragmentsAizvērt

Darbs - tā ir caurlaide uz brīvību un materiāli nodrošinātu dzīvi - šajos vārdos izteikta problēmas būtība. Lielā mērā tas ir saistīts ar faktu, ka liels Latvijas iedzīvotāju skaits nav nodarbināti vai nav apmierināti ar to darbu un darba samaksu, kas viņiem pašlaik ir. Šāda veida orientācijas uz “darba dzīvi” raksturīga valstīm, kur augsts labklājības līmenis vēl nav sasniegts, kur iedzīvotāji pirmkārt rūpējas par materiālo vajadzību apmierināšanu. Strādāt interesantā darbā un saņemt par to augstu algu ir viena no Latvijas iedzīvotāju galvenajām vēlmēm.
Veicot ekonomikas pārorientēšanos no plānveida uz brīvā tirgus apstākļiem, kā arī mainoties tautsaimniecības struktūrai, daļai iedzīvotāju radās problēmas iekļauties darba tirgū, jo ne vienmēr (salīdzinot ar ES vidējiem datiem) pietiekami augsts ir iedzīvotāju izglītības līmenis, cilvēkiem nav iemaņas informācijas tehnoloģiju, moderno mārketinga un vadības metožu pielietošanā, trūkst svešvalodu zināšanas, kas veicinātu viņu konkurētspēju darba tirgū. [22]
Bezdarbu uzskata par ekonomisku un sociālu problēmu jebkurā sabiedrībā, un tam ir vairāki iemesli. Bezdarba esamība uzrāda resursu zaudējumu ekonomikā kopumā. Pašlaik bezdarba problēma ir ļoti aktuāla gan indivīdiem, gan valdībām.
Tiecoties uz šo mērķi, darbā tiks risināti sekojoši galvenie uzdevumi:
1)apspriest nodarbinātības politiku un likumdošanu;
2)izvērtēt bezdarba teorijas pamatus;
3) bezdarbs Latvijā

Mūsdienu darba tirgus straujā attīstība izvirza strādājošajiem arvien jaunas – augstākas prasības, lai saglabātu konkurētspēju darba tirgū. Viens no priekšnoteikumiem, lai Latvijā veidotos ES un globālā kontekstā konkurētspējīgs darbaspēks ir pamatotas, uz pētījumu rezultātiem balstītas nodarbinātības un sociālās politikas un programmu izstrāde, kas nodrošinātu maksimāli optimālu līdzekļu izlietošanu un efektīvu rezultātu sasniegšanu.
Ņemot vērā nodarbinātības un darba tirgus attīstības komplekso raksturu, kuru vistiešākajā veidā ietekmē uzņēmējdarbības un to veicinošas vides attīstība, darba tirgus prasībām atbilstošas izglītības piedāvājums, tās pieejamības nodrošināšana mūžizglītības kontekstā, lai veidotos dinamiskās tirgus ekonomikas prasībām un globalizācijas apstākļiem atbilstošs mobils, profesionāls un pielāgoties spējīgs darbaspēks, nepieciešama integrēta un kompleksa pieeja šo jautājumu risināšanā valstī kopumā. Kvalitatīva darba tirgus piedāvājuma un pieprasījuma, kā arī to ietekmējošo faktoru kompleksa analīze un prognozēšana, izvērtējot iespējamos valsts ekonomiskās attīstības scenārijus, ir nepieciešami priekšnosacījumi veiksmīgai uzstādīto nodarbinātības mērķu sasniegšanai [20].…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties