Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:277335
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kas ir bezdarbs un kāpēc Latvijā    4
2.  Latvijas sabiedrības bezdarba analīze piecu gadu laikā    7
3.  Bezdarba īpašības un pamatcēloni    13
4.  Valsts loma bezdarba problēmas risināšanā    14
  Organizācijas un projekti    14
  Bezdarbnieku pārkvalificēšanu un apmācību Latvijā    15
  Bezdarba apdrošināšana    16
  Galvenie priekšnosacījumi bezdarbnieka pabalsta piešķiršanai    17
5.  Reālais bezdarbs ir daudz lielāks par reģistrēto    19
  Secinājumi    20
  Izmantotā literatūra    21
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Darbs ir mūsu dzīves neatņemama sastāvdaļa. To mums vajag gan kā naudas pelnīšanas un iztikas, gan kā pašizteiksmes līdzeklis. Bezdarbs ir tāda parādība, kad cilvēks zaudē šo līdzekļu, un tas kļūst par lielu un bieži grūti atrisinājumu problēmu viņam pašam, un rezultātā sabiedrībai, valstij, kur viņš dzīvo.
Tā kā dzīvoju Latvijā, nevaru sevi iedomāties atsevišķi no tā. Tāpēc ka tas ir mana valsts, neesmu pieradusi mierīgi skatīties uz to, kas tur notik. Pašlaik bezdarba problēma stav ļoti asi un tai ir ļoti liela negatīva ietekme uz valsts ekonomisku, sabiedrisku un politisku dzīvi. Tieši šie apstākļi lielākā mērā pamudināja mani uz šo tēmu izvēlēšanas.
Tirgus ekonomikas sabiedrībā peļņas ieguve ir dominējošā, tādēļ pilnīgi visu darbaspējīgo nodarbinātība nav reāla. Jautājums ir vienīgi par to, kādu bezdarba līmeni uzskatīt par optimālu sabiedrības ekonomiskai attīstībai un sociāli pieņemamu Latvijā, un kādu - par ekonomisko attīstību bremzējošu un sociāli bīstamu. Tādēļ, mana darba galvenais mērķis ir apskatīt situāciju Latvijas darba tirgū, iedziļināties tā un sniegt skaidru priekšstatu par visiem tā aspektiem. Zināms, ka šodien jau ir izdarīti vairāki pētījumi bezdarba problēmas jomā. Tomēr man liekas, ka katram cilvēkam ir savs viedoklis, priekšstats par šo problēmu un analizējot mūsdienīgo situāciju darba tirgū viņi nevar atteikties no savas, personālas ietekmes. Tāpēc uzskatu par savu uzdevumu parādīt reālo attēlu un būt pēc iespējas objektīvāk, analizējot bezdarba problēmu Latvijā.
Gribētos, lai manam darbam būtu praktiskā nozīme, jo ļoti cenšos to panākt. Savā pētījumā esmu iekļuvusi daudz derīgo informāciju, un uzskatu ka to var izmantot jebkurš: gan analitiķis, zinātnieks, gan bezdarbnieks, gan parasts cilvēks, kurš ir ieinteresēts šajā jomā.
Līdz ar to manam darbam ir vairākas nodaļas, kuros, ka uzskatu ir izsmeļoši dati par bezdarba definīciju un veidiem, to rāšanos un izplatīšanos Latvijā, dažādā veida projektiem un organizācijam, kuri sniedz palīdzību bezdarbniekiem. Beigās man ir izdarīti vairāki secinājumi, pilnīga bezdarba problēmas analīze, iezīmētas nākotnes tendencijas. Kopumā darbā ir viss nepieciešams bezdarba problēmas saprašanai un to veiksmīgai risināšanai.

1. KAS IR BEZDARBS UN KĀPĒC LATVIJĀ
Bezdarba un bezdarbnieku veidi
Darbaspēks ir viens no ražošanas faktoriem, bieži vien vissvarīgākais. Kopējais darbaspēka tirgus ekonomikā aptver visus strādājošos.
Bezdarbs – sociāli ekonomiska parādība, kura raksturojas ar to, ka ekonomiski aktīvā iedzīvotāju daļa netiek nodarbināta sabiedriskajā ražošanā (preču ražošanā un pakalpojumu sniegšanā).
Bezdarbs ir un paliek visakūtākā tirgus saimniecības ekonomiskā un sociālā problēma, kas ir aktuāla jebkurā valstī. Pastāv vairāki iemesli, kāpēc bezdarbs tiek uzskatīts par sociālu un ekonomisku problēmu: resursu zudums, nenodarbināto cilvēku ekonomiskās grūtības, personības degradācija u.c.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties