Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:763098
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Autoresprāt, uz šiem jautājumiem un par identitātes sūro meklējumu ceļu atbild iepriekš minētais psihologs E.H. Eriksons: Psiholoģijā identitātes veidošanās ir process, kurā vienlaicīgi notiek refleksija un percepcija, šinī procesā, kas norisinās visos garīgajos darbības līmeņos, indivīds izvērtē sevi, ņemot vērā to, kā citi vērtējuši viņu salīdzinājumā ar sevi un sev nozīmīgo tipoloģiju; vienlaikus indivīds vērtē apkārtējo spriedumu par sevi, paturot vērā, ka viņš uztver sevi salīdzinājumā ar apkārtējiem un ar sev nozīmīgiem cilvēku tipiem. Šis process parasti ir neapzināts, izņemot gadījumus, kad ārējo un iekšējo apstākļu sakritības dēļ izveidojusies saasināti sāpīga vai pacilāta identitātes apzināšanās. Turklāt šis process ir pakļauts nemitīgām izmaiņām un attīstībai; savā labākajā izpausmē tas ir pieaugošs diferenciācijas process, kas vēršas plašumā, indivīdam nozīmīgo tēlu lokam paplašinoties no mātišķās figūras līdz visai cilvēcei. Šis process sākās, kad pirmoreiz „satiekas” māte un bērns kā divas būtnes, kas var pieskarties un iepazīt viena otru, un beidzas tad, kad zūd indivīda spēja apliecināt sevi savstarpējā saskarsmē. Nav iespējams šķirt individuālo izaugsmi no pārmaiņām sabiedrība, pie kuras pieder indivīds; tāpat nav iespējams šķirt krīzes indivīda dzīves ceļā no vēsturiskā laikmeta krīzēm.13
Un tomēr, autorei gribas ticēt, ka ikviens sevi apzinās kā personību, kura ir svarīga sabiedrības sastāvā. Gribas ticēt, ka Latvijā un pasaulē latviešu tauta sevi identificējas ar savu nāciju, lepojas ar to, neaizmirstot ar to lepoties vienalga cik tālu ikviens būtu savā attīstības, identitātes un būtības meklējumos. Autore sevi uzskata par latvieti un ar to lepojas, un grib ticēt, ka viņas identitātes meklējuma ceļi ir uz nemaldīgas takas, un sniedzas pēc mērķa: Piederēt pašam sev!

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1239381
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties