Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:132918
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Līdzās ar visām citām neverbālās komunikācijas pusēm, attieksme pret partneri veidojas cilvēka maņu orgānu sajūtu pamatā. Atkarībā no tā, kā mēs jūtam smaržas, sajūtam garšu, uztveram krāsu un skaņu sajaukumu, sajūtam sarunu biedra ķermeņa siltumu, mēs būvējam komunikāciju ar šo sarunu biedru. Šīs cilvēku maņu orgānu komunikatīvās funkcijas ļauj pieņemt tos kā neverbālās komunikācijas instrumentus. Īpaši liela nozīme komunikācijā ir smaržām. Tas, pirmkārt, ir ķermeņa smarža un cilvēku lietotā kosmētika. Mēs varam atteikties no saskarsmes ar cilvēku, ja uzskatīsim, ka viņš slikti ož. Tās pašas grūtības rodas arī kroskulturālā komunikācijā. Smaržas, kas ierastas vienā kultūrā, var būt atbaidošas citā.
Vācu filozofs Nīče raksta: „Visa ticamība, visa labā sirdsapziņa, visi patiesības pierādījumi nāk tikai un vienīgi no sajūtām”, šis teikums ietver smaržas izjūtu. Lai arī lielāko daudzumu informācijas cilvēks saņem no ārienes, caur redzi un dzirdi, taču smarža vienmēr var būt ceļš uz saprašanu. Komunikācija var būt arī tad, ja jūs ar cilvēku nerunājat aci pret aci, arī tad, ja cilvēks nav jums tuvu. Viktors Hugo ir teicis: „Nekas neatdzīvina atmiņas tik ļoti kā smaržas.”
Kas smaržai liek kļūt par komunikācijas daļu? Smaržas var mainīt noskaņojumu un paaugstināt modrību. Pētījumi liecina, ka lavandas smarža veicina patīkamu noskaņojumu. Vairāki elementi ietekmē smaržu: smaržas stiprums, kas saistās ar noteiktu smaržu, smakas veido distanci starp personām, maina saturu un būtību sarežģītās situācijās.
Lai gan jebkura pieredze smaržu pasaulē, iet caur tiem pašiem sajūtu orgāniem, kultūra ietekmē reakciju uz apkārtējās vides smaržām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1387529
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties