Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:853010
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Reliģisko sektu apraksts un papildinājums    4
1.1.  Scientoloģijas sekta    4
1.2.  Mūna apvienošanās kustība    5
1.5.  „Baltā brālība” (Lielā Baltā brālība, Josmalos)    8
1.6.  Bezpopisms    9
1.7.  Dāvida māja    10
1.8.  Hehulīti (Kajuki)    11
1.9.  Jaunkristiešu savienība    11
1.10.  „Jaunā Izraēla” (Lubkovci)    12
1.11.  Antitrinitāriju sekta (Unitārieši)    13
2.  Aptaujas analīze    15
3.  Secinājumi    20
4.  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    21
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Kristietība pastāv gandrīz divus gadu tūkstošus un ir pasaulē izplatītākā reliģija. Jau pašā kristietības sākumā radās vairākas savādākas domas un uzskati par Kristus nozīmi un augšāmcelšanos. Dažādi tulkojumi veicināja cilvēku dažādas versijas par to kas ir Dievs, Trīsvienība un to, kā cilvēkam būtu jāveido reliģija, par to, kā to jāizplata un jānodrošina. Nebija tiešu dokumentu no Kristus, tikai atstāsti un Evaņģēliji (piemēram, Lukas Jāņa), kā arī citāti no Vecās Derības, kurus varēja izmantot lai burtiski pierādītu katru ideju. Reliģisko uzskatu nevienotība radīja atsevišķas grupas, kuras izmantoja atstātos pierādījumus lai traktētu Dieva un Kristus eksistenci (vai arī, to neeksistenci) savā veidā.
Tādēļ Kristīgā baznīca pieņēma noteiktu dogmātu un visus pārējos tulkojumus sāka saukt par sektām, vajāja un pat iznīcināja.
Šajā gadā manā projektu darbā ir pievērsts vairāk uzmanības tieši publikas domām par reliģiskajām minoritātēm un to ietekmi uz mūsdienām, darba gaitā mēs uzzināsim par sektu un kultu daudzveidību un to ietekmi uz pasaules vēsturi, satraucošus notikumus, kurus tās radījušas citās valstīs, kā arī aptaujas rezultātus, kura veikta globālā mērogā un satur sevī dažādu cilvēku uzskatus par sektām, ne tikai Eiropā un Amerikā, bet arī Āfrikā, Jaunzēlandē u.c. Šajā gadā esmu pievērsis uzmanību vairāk par pareizticīgās baznīcas sektām un kultiem, to īsu vēsturi un apkopojumu.
Šī darba pētnieciskais uzdevums ir uzzināt publikas domas par sektām.

1. Reliģisko sektu apraksts un papildinājums
1.1 Scientoloģijas sekta

„Scientoloģijas Garīgās tehnoloģijas baznīca” tika izveidota 1954. gadā Kalifornijā, lai saglabātu un iedzīvinātu zinātniski fantastisko romānu rakstnieka Rona Harbarda darbus un lekcijas, kas ir scientologu mācības pamats. Habards uzskatīja, ka cilvēki ir nemirstīgi gari, kas izdzīvo daudzas dzīves. Harbards aprakstīja cilvēkus kā gara kopas, ko, ledū ieslēgtas, pirms 75 miljoniem gadu uz Zemi nosūtījis Ksenu – 26 planētu Galaktikas konfederācijas valdnieks.
Pats Rons Habards (1911.-1986.) 2. Pasaules kara laikā guvis spēcīgus ievainojumus un meklējis izeju no dziļas psihiskās krīzes savā dzīvē kā rezultātā 1950. gadā publicē grāmatu: „Dianētika: modernā zinātne par garīgo veselību”, kura satur praktiskas psiholoģiskas ietekmēšanas un akultisma mistrojumu. Habarda dēls vēlāk liecinājis, ka viņa tēvs lielāko daļu savu zinātnisko atklājumu veicis narkotiku reibumā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties