Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:222051
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.02.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Nodokļi    4
1.1  Nodokļu būtība un nodokļu veidi    4
1.2  Tiešie un netiešie nodokļi    6
Netiešie nodokļi    7
2.1  Pievienotās vērtības nodoklis    7
2.2  Akcīzes nodoklis    9
2.3  Muitas nodoklis    12
3.  Nodokļu ieņēmumu 2006. gadā analīze    13
3.1  Galvenie netiešo nodokļu ieņēmumi 2006. gadā [7]    15
3.1.1  Uz robežas un iekšzemē iekasēto PVN ieņēmumu salīdzinājums    17
3.1.2  Akcīzes nodokļa ieņēmumi 2006. gadā [7]    18
4.  Prognozes, nākotne, speciālistu viedokļi    20
4.1  Akcīzes nodokļa kāpums nākotnē ir neizbēgams    20
4.2  Arī tabakas izstrādājumiem akcīzes nodoklis tiks paaugstināts    21
4.3  Mazumtirdzniecības attīstības perspektīva 2007. gadā    22
5.  Secinājumi    22
  Izmantotā literatūra    23
  Annotation    24
Darba fragmentsAizvērt

Nodokļu sistēma ir neatkarīgas valsts pastāvēšanas nosacījums, tādēļ nodokļu politikai ir visciešākais sakars gan ar politisko, gan ekonomisko situāciju. Ekonomikas attīstība, ražošanas efektivitāte, valsts ekonomiskā stabilitāte, vienlīdzība un taisnīgums - visi šie uzdevumi ir cieši saistīti ar nodokļu politiku.
Zinātniski pētnieciskā darba mērķis ir izpētīt netiešo nodokļu politikas veidošanās pamatprincipus, parādīt šīs nodokļu sistēmas attīstību pēdējo 2 gadu laikā Latvijā. Izpētīt ienākumus no netiešajiem nodokļiem 2006. gadā, kā arī salīdzināt tos ar plānotajiem ieņēmumiem uz šo laika periodu. Izdarīt secinājumus un mēģināt atrast atbildes, kādēļ ir šāda situācija, kā arī prognozēt kāda varētu būt situācija nākotnē, kas saistīta ar nodokļu politikas pilnveidošanu Eiropas Savienības prasībām.
Šī tēma šobrīd ir ļoti aktuāla, jo sabiedrībā ir izraisījušās diskusijas par gaidāmajiem cenu pieuagumiem, piemēram, tabakas izstrādājumiem un degvielai, kas cieši saistīta ar nodokļu politiku, precīzāk akcīzes nodokli.
Darbā izmantoti Finanšu Ministrijas jaunākie dati un kopsavilkumi par 2006. gadu, kā arī progresa salīdzināšanai izmantoti dati par 2005. gadu. Darba sākumā izveidota teorētiskā bāze, kurai par pamatu ņemta dažāda ekonomkas literatūra. Netiešo nodokļu veidu aprakstos arī salīdzināta, kāda ir situācija Latvijā, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm. Savukārt turpinājumā veikta analīze, kas pastiprināta ar speciālistu viedokļiem un prognozēm.
Nodokļi vēsturiski radušies kā līdzekļi valsts varas uzturēšanai ,valdības funkciju veikšanai. Nodokļi dod iespēju valdībai nodrošināt iedzīvotājus ar sabiedriskajām precēm , sniegt dažādus pakalpojumus , taču tas nepadara nodokļus populārākus. Nevienam nepatīk maksāt nodokļus. Nodokļu maksāšana vai nemaksāšana atspoguļojas ekonomikā , sociālajā sfērā , budžetā, tirgus aktualitātēs. Šī iemesla dēļ valdībai , veidojot nodokļu politiku , jārīkojas ļoti piesardzīgi un tālredzīgi, lai neradītu spriedzi sabiedrībā, ekonomikā un attieksmē pret valdību un tās veidoto politiku. [1,2]
Valsts politikas īstenošanai un valdības finansiālās darbības vadībai tiek veidots budžets. Budžets ir valsts naudas ieņēmumu plāns, kas sastādīts noteiktam laika periodam, parasti gadam. [2,13]
Ieņēmumus var iegūt ar dažādu nodokļu palīdzību , un konkrētu nodokļu veidu izmantošana ir jāsaista ar katras sabiedrības noteiktajām valsts funkcijām , kā arī ar materiālo nodrošinājumu , pastāvošajām tradīcijām , morāles principiem , iedzīvotāju izglītības līmeni un citiem faktoriem. Tādējādi nodokļi ir nozīmīgs valsts darbības lauks, kas iedarbojas uz kopējo makroekonomisko stabilitāti, nodarbinātības līmeni, inflāciju, importa un eksporta apjomiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1138451
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties