Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:684827
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā ir nozīmīga un Rietumvalstu standartiem atbilstoša pēc datu daudzuma un to ticamības nekustamā īpašuma reģistrācijas sistēma. Attīstoties nekustamā īpašuma tirgum arvien vairāk ir pieejama informācija par nekustamā īpašuma nomas maksām un pārdevumiem, un tas padara tirgus tendences un to savstarpējās likumsakarības reālā ekonomiskā kontekstā arvien ticamākas.
Zemes cenas veidošanas pamati
Zemes pārdevēja motivācija. Zemes cena veidojas pārdevēja un pircēja ekonomiskās uzvedības (rīcības) motivācijas ietekmē. Pārdevēja konkrētie motīvi var būt visdažādākie. Bet viens motīvs ir nepārprotams: pārdevējs nevēlas būt zaudētājs. Pārdevējam līdz šīm zeme deva ienākumus vai nu no uzņēmējdarbības, vai arī no zemes iznomāšanas. Analīzes vienkāršības labad aplūkosim iznomāšanas variantu, kas pēc rezultāta principiāli neatšķiras no uzņēmējdarbības: kā vienā, tā otrā gadījumā zemes īpašnieka ienākums saistās ar zemes renti – zemes auglības spēka izaugsmi. Nomas variantā zemes īpašnieks investīcijas neveic, pats nepūlas, uzņēmējdarbību nepiekopj. Kad viņš pārdevis zemi un saņēmis noteiktu naudas summu, zemes eksīpašniekam paveras dažādi naudas ieguldīšanas alternatīvie varianti: izvērst pastāvīgu uzņēmējdarbību, pirkt vērtspapīrus, uzticēt naudu kā termiņ depozītu drošai bankai. Izvēloties variantu, tiks ievērota riska pakāpe. Ja līdzšinējam zemes iznomājam nav uzņēmēja degsmes, viņš vairās riskēt, bet vēlas bez rūpēm saņemt iepriekšēja lieluma ienākumus, tad šai motivācijai visai atbilst šāds ‘’mierīgs’’ variants: no zemes pārdošanas saņemtās naudas noguldīšana drošā bankā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties