Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:824237
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vai iespējama civilizācija ārpus Zemes?    4
2.  Citu planētu lidaparāti apmeklē Zemi    5
2.1.  Lidojošie šķīvīši - mīts vai fakti bez pierādījumiem    6
2.2.  Rozvelas skandāla noslēpums    7
3.  Tālās planētas sūtņi    10
  Nobeigums    14
  Izmantotās literatūras saraksts    15
  Pielikumi    16
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Jau kopš seniem laikiem cilvēkus interesējis jautājums - vai tiešām mēs esam vienīgās saprātīgās būtnes, kas apdzīvo Visumu. Tad arī sāka klīst runas par dīvainiem radījumiem, kas interesantu formu lidaparātos nolaidušies no debesīm. Ja grib, liecības par to, ka tādi bijuši, var atrast gandrīz visās senatnes hronikās, taču īstu pierādījumu tam, ka citplanētieši apmeklējuši Zemi, nav. Tomēr laika gaitā apkopotas daudzas ziņas par grūti izskaidrojamiem gadījumiem, kas varētu liecināt par citu civilizāciju esamību. Ar to nodarbojas atsevišķa zinātnes nozare - ufoloģija.
Lielai daļai gadījumu galu galā atrodas kāds saprātīgs izskaidrojums - gaismas rotaļas, nomaldījušās meteoroloģiskās zondes, zemu lidojošas lidmašīnas, pat jaunu ieroču izmēģinājumi utt.
Tomēr daudzos mistisko parādību gadījumos ar zemu lidojošu lidmašīnu vai gaismu rotaļu izskaidrojumu neaizbildināsies. . .

1. Vai iespējama civilizācija ārpus Zemes?
Reiz cilvēki domāja, ka aiz gaisa, kas apņem Zemi ir tukšums, bezgaisa telpa. Taču tagad aizvien biežāk tiek uzdots jautājums - vai iespējama civilizācija citur, izņemot Zemi? Pasaules telpā atrodas miljoniem zvaigžņu. Uz tām varēja rasties dzīvība.
Pirms cilvēka došanās kosmosā, nācās noskaidrot ļoti daudzus jautājumus. Starp tiem svarīgākais bija - vai cilvēks tādu lidojumu var izturēt. Kad bija atrisināti tehniski jautājumi par piemērotām raķetēm, nācās izdarīt mēģinājumu lidojumus ar žurkām un suņiem. Šīs dzīvās būtnes ārsti vispirms pārbaudīja. Tāpat pārbaudes tika veiktas, kad tās atgriezās uz Zemes. Dzīvniekus pēc šiem lidojumiem pārbaudīja, un nekādas kaites un izmaiņas organismā netika atklātas.
Tikai tad raidīja cilvēku pasaules telpā. Arī cilvēkus iepriekš sagatavoja un pamatīgi pārbaudīja gan ķermeņa fizisko, gan garīgo stāvokli. Kosmonautam lidojumā vajadzēja izdarīt atzīmes par sevi, savu sajūtu. Viņam vajadzēja arī paveikt dažus zinātniskus pētījumus un fotouzņēmumus. Lidojumi kosmosā notiek - cilvēki var izkāpt laukā no lidaparāta, lidot gaisā, atgriezties lidaparātā un atkal spirgti nonākt uz Zemes.
Ja mūsu Zemes iedzīvotāji atrisinājuši jautājumu par lidojumu iespējām kosmosā, pasaules telpā, kādēļ gan lai citu planētu būtnes arī to jau pirms cilvēkiem nebūtu paveikušas? Ja esam izpētījuši gaisa jostas ap Zemi, kādēļ lai to nebūtu varējuši paveikt citas būtnes plašākos mērogos virs savas planētas?

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties