Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:423071
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izvēlējoties šo tēmu, es biju ieinteresēta izzināt galvenās problēmas reklāmā, kuras ir saistītas ar komunikācijas ētikas pārkāpumu. Saskaņojot visas savas iepriekšējas zināšanas par mārketingu, reklāmas jautājumiem un preču virzīšanas secību tirgū un jauniegūtas iemaņas NLP savā darbā, es pievēršu uzmanību slēptas komunikācijas praktiskai izmantošanai. Es konstatēju, ka «reklāmas komunikācija» tiek izmantota tādā veidā, ka auditorijas apzināta uztvere ar novēršamo paņēmienu palīdzību ir pievērsta tikai šīs komunikācijas kādai daļai, bet pārējas sniegtas ziņas tā arī netiek apzināti uztverti. Tā ir visas reklāmas būtība, tikai jautājums ir vai tās ir ētisko normu robežās vai aiz. Kā var palielināt patērētāju uzticību reklāmai ar NLP palīdzību bez ētisko normu pārkāpšanas – šim jautājumam es visvairāk pievēršu uzmanību.
Reklāma ir ieņēmusi lielu lomu mūsu dzīvē, jo tā daudz manipulē ar mums, un piespiež sekot tai līdzi (tai sniegtai informācijai). Līdz ar to, ir svarīgi saprast tos paņēmienus, lai varētu nevisām jūtīgi attiekties tās spiedienam, ka arī pašam izmantot savā praksē.
Neirolingvistiskā programmēšana (NLP) ir ļoti jauna strāva, kura ir izveidota 70.gadu vidū ASV. Neirolingvistiskā programmēšana nodarbojas ar dažādās darbības jomās panākumus sasniegušu cilvēku uzvedības modeļu izpēti, kā arī ar iespējamību kopēt viņu domāšanas gaitu, kas, savukārt, ir ietekmējusi viņu rīcību, uzvedību. NLP māca, kā domāt rezultatīvāk, kā izskaidroties pašam ar sevi, kā sadarboties ar apkārtējiem, lai beigu beigās sasniegtu nospraustos mērķus. NLP ir zinātne un vienlaikus arī pašpilnveidošanās māksla. Māksla, jo ikvienam no mums ir sava domāšana un uzvedība, bet jebkurš šo darbību, īpaši jūtu, pārliecību, uzskatu, apraksts vienmēr ir visai subjektīvs. Un vienlaikus NLP ir arī zinātne (gan tādā kā iedīglī), jo panākumus nesošo uzvedības veidu noteikšanai pielieto zinātniskas metodes.
Par NLP pamatlicējiem uzskata lingvistu Džonu Grinderu un matemātiķi, psihoterapeitu, informātikas speciālistu Ričardu Bendleru. Galvenā ideja ir modelēšanas meistarība. NLP uzskata, ka ja cilvēkam piemīt kāds talants kādā nozarē, tad to var nomodelēt un formalizēt, bet formulas nodot citiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1131687
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties