Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:887924
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nauda ir ne vien saimnieciskās, bet arī sociālās dzīves organisks elements. Apzināti vai neapzināti nācies iekļauties globālajā monetārajā dzīves stilā ar tā likumību. Nauda ir līdzeklis mūsu saskarsmē ar pasauli. Nauda – tā ir brīvība, bet vienlaikus arī atbildība. Naudas vēsture Latvijā ir interesanta un sarežģīta. To noteikusi ilgstošā saistība ar lielajiem tirdzniecības ceļiem, no kuriem populārākie bija dzintara ceļš, ceļš no vārgajiem līdz grieķiem un zīda ceļš. Tāpat īpatnas pēdas Latvijas monētniecībā ir atstājusi vācu, zviedru, poļu un kriev7u politiskā un ekonomiskā virskundzībā.
Jauns posms Latvijas naudas vēsturē aizsākās 13. gadsimtā, kad monētas kala arī Baltijā. Livonijas konfederācijas laikā, poļu un zviedru laikos Latvijā tapušās un ievestās naudas, Krievijas naudas, 1. pasaules kara gados okupācijas varu un apstākļu radītās naudas ienākšana Latvijas naudas apritē ved lasītāju cauri laiku lokiem, ļaujot būt nacionālās valsts un nacionālās valūtas tapšanas lieciniekiem. Arī 20. gadsimta 40. gadu un vēlākie notikumi nesa Latvijai ne tikai arvien jaunas okupācijas varas, bet nomainīja latus ar červonciem un rubļiem, tos savukārt ar reihsmarkām, kuras aizstāja padomju rubļi.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties