Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:956542
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā arvien plašāk ir sastopama narkomānija un jo sevišķi tā ir izplatīta jauniešu vidū. Līdz pat 45% gadījumos jaunieši ar narkotiskajām vielām iepazīstas savās dzīves vietās, ne mazāk ir izplatīta iepazīšanās pusaudžu brīvā laika pavadīšanas vietās (diskotēkās, uz ielas u.c.) – 43%. Pētījumi liecina, ka skolās un citās mācību iestādēs jaunieši ar narkotiskajām vielām iepazīstas aptuveni katrā desmitajā gadījumā – 12%.
Iemesli narkotisko vielu lietošanas uzsākšanai var būt dažādi – ģimenes, kuras ir nelabvēlīgas vai kurās vecāki ļoti daudz strādā un nevelta nekādu uzmanību bērniem – šādos gadījumos bērni lielākoties uzturas uz ielas un, atrodot sev līdzīgā situācijā nonākušos un veido grupējumus. Šādu grupējumu ietekmē parasti bērni sāk lietot narkotikas – garlaicības vai neziņas dēļ, lai jautrāk pavadītu laiku. Taču tikpat bieži ir gadījumi, kad ģimene tik ļoti uzmana, kontrolē un lutina bērnus, ka tie, lai parādītu savu patstāvību sāk lietot narkotikas.
Kā vēl viens iemesls varētu būt problēmas skolā un šo faktoru min kā vienu no visbiežākajiem iemesliem narkotisko vielu lietošanas uzsākšanai. Mācības daudzi psihologi uzskata par psihes vadošo darbību 7 līdz 11 gadu vecumā, jo tā veicina bērna patstāvību, sava sociālā “Es” attīstību, savas iniciatīvas un sabiedriskā nozīmīguma apzināšanos. Arī klasesbiedru vērtējums un attieksme ir ļoti atkarīga no sekmēm mācībās. Pastāvīgas neveiksmes un nesekmība mācībās veido mazvērtības kompleksus, kā arī klases kolektīvs izstumj no sava vidus šādus bērnus. Ja klasē tādi ir vairāki, viņi apvienojas noslēgtās grupās, kurās rod pašapliecinājumu – taču ne mācībās, bet citos veidos. Bērni sāk nenākt uz skolu un klaiņot apkārt, kā rezultātā nonāk pie narkotisko vielu lietošanas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties