Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:633576
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Mūzika un multimediju māksla savstarpēji veido brīvas mākslas neierobežotu telpu, kurā izpausties. Tā ir lieliska kombinācija, kas mūsdienu šķietami izsmelto priekšnesumu veidus uztur arvien jaunā, cilvēkiem saistošā un aizraujošā skatījumā. Šis laikmets ir tehnoloģiju laikmets, tādēļ neapšaubāmi, mākslai jāseko līdzi mūsdienu aktualitātēm.
Mūzikas un mediju mākslas mijiedarbība var būt skatāma neizsakāmi daudzos variantos, sākot no pirmsākumiem raksturīgajām performance – gaismas un mūzikas attiecības, īsu video projekciju attēlojums priekšnesuma laikā, beidzot ar mūzikas video klipiem, masīvām projekcijām uz ekrāniem koncertu, šovu laikā utt.
Tikpat aktuāla ir skaņu, mūzikas pielietošana tv, radio raidījumu, video sižetu, filmu laikā. Tā ir nedalāma saite, kas mūsdienās nav vairs nodalāma.
Lai vai kā, svarīgākais mērķis tiek izpildīts – radīt tādu mākslu, kas cilvēkus ieinteresē, kas izraisa viņos jeb kāda veida emocionālu strāvojumu, kas neliek justies vienaldzīgam. Mūsdienu sabiedrībā cilvēki var izvēlēties kādas emocijas tie vēlas piedzīvot, izmantojot mūzikas un mediju mākslu. Iespēju ir daudz.
Skatuviski, akustiski un skaniski šodien kopā vienlaicīgi var tapt darbs, kurā apvienojas opera, balets jeb kustību teātris, scenogrāfija, video, gaismas, vokālā, kora un instrumentālā mūzika, instrumentāli elektroniskā un tīri elektroniska mūzika.
Nekas jau pašā idejas būtībā nemainās no agrāko laiku mākslas. Pamatkodols vienmēr būs impulss – ideja – realizācija. Tas ir veids kā paplašināt redzējumu. Nekas nemainās. Tēlaini izsakoties, tikai nami kļūst augstāki un stingrāki, krāsas – spilgtākas, ātrums – lielāks, valoda – sarežģītāka.


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1337377
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties