Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:148001
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūzikas uztvere ir cieši saistīta ar dzirdes un ritma izjūtas veidošanos. To starpā pastāv dubulta saite. Dzirdes uztvere un ritma izjūta veidojas tikai mūzikas uztveres procesā un otrādi – jo labāk attīstīta dzirdes uztvere un ritma izjūta, jo veiksmīgāk cilvēks spēj uztvert mūziku.
Mūzika ir augsti organizētas skaņu sērijas, kas dzirdes struktūrām ir jāanalizē. Tādējādi mūzikas klausīšanās ir lielisks veids, kā bērnam mācīties pareizi uztvert skaņas organizētā veidā vai, citiem vārdiem sakot, - klausīties.

Nobeigums
Cilvēku dzīve bez mūzikas nav iedomājama. Jau kopš seniem laikiem cilvēki visdažādākajās dzīves situācijās klausās mūziku. Arī mūsdienās mūs visur pavada mūzika: mājās, darbā, automašīnā, veikalā, kafejnīcā. Mūzika vienmēr ir bijusi un būs aktuāla. Tāpat kā viss apkārtējais – vide, kurā uzturamies, sabiedrība, televīzija, laika apstākļi, draugi, ģimene – arī mūzika acīmredzot ietekmē cilvēkus, vai mēs to vēlamies vai nē. Nereti, dzirdot kādu skaņdarbu, rodas vēlēšanās raudāt vai skaļi bļaut un ārdīties, citreiz mūzika vienkārši nomierina vai izraisa smaidu. Tātad dažāda mūzika dažādi ietekmē cilvēku domāšanu un izturēšanos.
Mūzika slēpj sevī milzīgu spēku, kas cilvēkam var gan palīdzēt, gan to iznīcināt, tāpēc svarīgākais ir izprast, kā izmantot mūziku savā labā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1326940
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties