Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:821173
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katras tautas muzikālā daiļrade ir tautas gara kultūras sastāvdaļa. Pamatus mūsdienu mūzikai ir likusi aizvēsturiskā cilvēka dziedāšana. Vissenākās dziesmas, kuras ļaudis zina vēl mūsdienās, dziedāja senajā Ēģiptē . Tās bija darba dziesmas, kuras pirms četriem tūkstošiem gadu dziedāja vergi, kas strādāja pie Nīlas, griezdami ūdensratus.
Referātā apskatāmā tēma – ,, Mūzika senajā Grieķijā” man liktās interesanta, jo arī literatūras programmā mēs apguvām tematus, kas saistīti ar Seno Grieķiju.
Senās Grieķijas literatūra, māksla līdz pat mūsu dienām saista sabiedrības uzmanību un izraisa apbrīnu. No sengrieķu valodas radušies zinātņu nosaukumi, vīriešu un sieviešu īpašvārdi, izteicieni, parunas, sakāmvārdi. Senā Grieķija ir nodrošinājusi cilvēces attīstības vēsturē tādu vietu, uz kādu nevar pretendēt neviena cita tauta. Grieķi bija lieli domātāji. Filozofija jeb ,, gudrības mīlestība” viņu izpratnē aptvēra visas dzīves jomas, arī reliģiju un zinātni. Grieķi uzskatīja, ka dabu apdzīvo un vada dažādas būtnes, par kurām tauta radīja skaistus poētiskus mītus. Šīs būtnes var apvienot trijos galvenajos ciklos: augstākie Olimpa dievi- debesu iemītnieki ar Zevu priekšgalā, kalnu, mežu, avotu utt. dievības( visbiežāk nimfas), hēroji, varoņi- ģints aizsācēji un kopienas aizstāvji. Himnas senajā Grieķijā apdziedāja dzīvības noslēpumus un vēstīja par dievu izcelšanos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1217566
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties