Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:994697
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2000.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Reiz karalis jautāja gudrajam, kā darināt Dieva skulptūras. Gudrais atbildēja : “Tas, kas nezinās mākslas likumus nekad nesapratīs skulptūras likumus. Tas, kam nav zināšanu par instrumentālās mūzikas principiem, nezinās deju likumus. Tas, kas nesapratīs vokālās mūzikas mākslu, nesapratīs arī instrumentālo mūziku.”
Šodien cilvēkiem ir dotas iespējas gūt zināšanas par visu, kas vien to interesē. Mākslas valoda padara vieglāku iespēju saprast vienam otru labāk. Rietumus interesē Austrumi un otrādāk. Mūzika ir viens no spilgtākajiem mākslas veidiem. Apgūstot Austrumu mūziku, mēs izprotam labāk arī pašus Austrumus. Tā mēs padaram sevi zinošākus un saprotošākus.
Viena no savdabīgākajām Austrumu zemēm ir Indija. Tās vēsture ir daudzveidīga un sarežģīta. Apgūstot kādas tautas vai valsts vēsturi, mēs labāk izprotam šīs tautas vai valsts dziļāko būtību. Vēsture mums palīdz orientēties arī mākslas, tai skaitā arī mūzikas, milzīgajā dažādībā.
Indija ir ļoti plaša zeme, tajā ir liela etnisko īpatnību un valodu atšķirību. Šīs plašās zemes robežas daudzreiz ir mainījušās, tāpat arī tās teritorijā ir mainījušās dažādas reliģiskās ticības, mainījušās arī dažādas politiskās sistēmas. Tas kopā dod milzīgu daudzveidību arī mūzikas attīstībā. Indijas mūzikas vēsture stiepjas jau no Harapu un Mohendžo Daro civilizācijām – 3 tūkst.p.m.ē. Indijā mūzikas senie likumi palikuši pamatos negrozīti un tos pārmantojuši mūsdienu indiešu mūziķi un teorētiķi. Tā ir savdabīgu dziesmu, deju, sintētisku uzvedumu zeme, kurās senās tradīcijas turpinās mūsu laikmetā, manāmi izceļot indiešu mūzikas kultūras savdabību pat citu Āzijas tautu vidū. Indijas klasiskā mūzika iedibināta īpatnējā skaņu sistēmā, kuras ietvaros izpaužas gan stingras kompozicionālas likumsakarības, gan improvizatoriska brīvība. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1226379
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties