Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:272937
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    5
1.  Mūža ieslodzījums Latvijā    6
1.1.  Mūža ieslodzījuma problemātika    10
1.2.  Ārvalstu pieredze mūža ieslodzījuma izpildē    15
2.  Mūža ieslodzījuma efektivitātes izvērtējums (autores veikts pētījums)    20
  Secinājumi    25
  Izmantotā literatūra    27
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Ņemot vērā, ka uz mūžu notiesātajām personām ir liegta saskarsme ar pārējiem notiesātajiem, ir apgrūtināta šo notiesāto iesaistīšana resocializācijas pasākumos. Lietderīgu nodarbju organizēšanas problēmas uz mūžu notiesātajām personām ir saistītas arī ar infrastruktūras īpatnībām, it īpaši Jelgavas cietumā. Tomēr no šobrīd spēkā esošā regulējuma izriet, ka šķērslis uz mūžu notiesāto personu iesaistīšanā resocializācijas pasākumos ir arī uz mūžu notiesātajām personām noteiktais soda izciešanas režīms- pastiprināti drošības pasākumi, uz mūžu notiesāto personu šķirta turēšana no pārējiem notiesātajiem, aizliegums kontaktēties ar pārējiem notiesātajiem. Arī LSIK noteiktais aizliegums piedalīties pasākumos ārpus atsevišķa cietuma bloka kopā ar pārējiem notiesātajiem ievērojami ierobežo iespējas resocializēt uz mūžu notiesātās personas, jo viņu skaits Latvijā ir salīdzinoši mazs.
Starptautiskā cietumu izpētes centra (International Centre of Prison Studies) vadītājs E. Koils uzskata, ka prasība regulāri pārskatīt gan soda izciešanas režīmu klasifikāciju, gan brīvības atņemšanas soda izciešanas plānu ir lielākā mērā attiecināma uz personām, kas būtu jāizvērtē sakarā ar iespēju sašaurināt uz mūžu notiesāto šķirtas turēšanas saturu- atļaujot piedalīties vismaz kopīgos pasākumos ar pārējiem notiesātajiem, ja uz mūžu notiesātā persona neapdraud sevi vai citus.
Ņemot vērā, ka Latvijā mūža ieslodzījuma termiņš ir nenoteikts, iespējams būtu izvērtējams arī jautājums par ierobežojumu uz mūžu notiesātajām personām izciest sodu tikai slēgtā cietuma ietvaros atcelšanu, piemēram, ja uz mūžu notiesātā persona slēgtajā cietumā ir izcietusi 25 gadus, izvērtējot katru gadījumu individuāli, varētu tikt izskatīts jautājums par uz mūžu notiesātās personas pārvietošanu uz daļēji slēgto un atklāto cietumu. Šo jautājumu aktuālu padara arī fakts, Latvijā ir gados ļoti jauni uz mūžu notiesātie, kuri pēc 25 gadu ilga soda izciešanas būs aptuveni 50-55 gadus veci. Līdz ar to radīsies jautājums par viņu turpmākās atrašanās slēgtajā cietumā lietderīgumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1353225
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties