Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:818077
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bibliogrāfija
1. Pārnākšana. Grāmata par Annu Rūmani-Ķeniņu (1993) Biogrāfiska grāmata par diplomāti un rakstnieci A.Rūmani-Ķeniņu (1877–1950).
2. Nieki un izpriecas (1995) Stāstu krājums.
3. Maldīgas romances (1997) Stāsti krājums aizved neparastā un mulsinošā pasaulē, kurā dzīvojam mēs visi, bet kura prot mūs pārsteigt aizvien no jauna – tāpat kā šīs grāmatas varoņus. Stāsti ir kā rotaļīga mozaīka – sapņi jaucas ar īstenību, ik pa brīdim pamatsižēti pārtop kāda personāža stāstījumā, rakstniece it kā rotaļājas ar tēliem, sižetiem un noskaņām.
4. Dzīves svinēšana (1998) Romānā aprakstītas kādas sievietes bēres. Uz bērēm atbraukušajai sievietes meitai mātes dzīve sāk atklāties pēc viņas nāves. Darbā atspoguļotas mātes un meitas attiecības, pieņemot, ka dzīves laikā viņas viena otru praktiski neiepazina. Kad sabraukuši vāķētāji – mātes paziņas no dažādiem viņas dzīves posmiem, viss parādās citādā gaismā, izriet secinājums, ka dzīve neko neiemāca par nāvi, bet nāve daudz ko iemāca par dzīvi. Romānā izmantoti spilgti valodas izteiksmes līdzekļi, kas izraisa spēcīgu adekvātu noskaņu. Šis ir spožākais darbs pēdējo gadu latvieši prozā. Nora Ikstena ir sasniegusi gluži vai klasisku samēru starp aizraujošu vēstījumu un zemes un debess dzīļainu izjūtu, starp latvisko un lirisko tradīciju un mūsdienu domas skrējieniem, klupieniem, lidojumiem. Romāns atzīts par gada labāko sasniegumu latviešu literatūrā, pateicoties tam, autore ieguva plašāku popularitāti.
5. Brīnumainā kārtā… stāsti par Bruņa Rubesa trim mūžiem (1999, kopā ar B.Rubesu) Komersanta, sabiedriskā un kultūras darbinieka Bruno Rubesa atmiņu grāmata aptver šīs izcilās personības “trīs mūžus” – Latvijā, Vācijā un Kanādā pavadīto laiku, viņa dzimtas vēsturi, apraksta sastaptos cilvēkus un ietekmes, izglītību, karjeru, ģimeni, arī liktenīgas sagadīšanās.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties