Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:357138
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Mūsdienu ētikas specifika    4
2.  Mūsdienu ētikas problēmas    6
2.1.  Negodīgas rīcības    6
2.2.  Konflikti    6
2.3.  Attiecības ar konkurentiem    8
  Nobeigums    10
  Secinājumi    11
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    12
Darba fragmentsAizvērt

Referāta autore savā referātā izvēlējās tēmu mūsdienu ētikas specifika un problēmas, jo viņas darbs nākotnē ar to būs saistīts neatkarīgi no tā, kur strādās, būs jāievēro vismaz ētikas pamata noteikumi. Bez tā uzņēmumā nevar pastāvēt veiksmīga komunikācija un sadarbība gan starp uzņēmuma darbiniekiem, gan ar biznesa partneriem, gan ar konkurentiem, un tam ir liela nozīme. Pēc šī darba izstrādāšanas darba autorē būs radusies lielāka izpratne par to kā veidojas biznesa ētikas specifika un, kādas ir tās problēmas, un kādos veidos šo attiecību problēmas ir iespējams atrisināt. Vēl viens iemesls šīs tēmas izvēlē varētu būt personīgā pieredze un saskarsme ar dažāda ētikas līmeņa pakalpojumiem dažādos uzņēmumos kā no patērētāja viedokļa.
Sākot veidot šo referātu, autorei radās pāris jautājumu – kādi ir ētikas problēmu rašanās cēloņi un kādas ir to sekas, un kāda ir šo problēmu izeja?
Lasot un analizējot dažādu biznesa cilvēku un citu speciālistu viedokļus, saprata, ka ļoti būtiska nozīme ir uzņēmuma vadītāja nostājai un piemēra rādīšanai saviem darbiniekiem.
Referāta mērķis ir izpētīt dažādu biznesa cilvēku un citu speciālistu viedokļus jautājumā par mūsdienu biznesa ētikas specifiku un problēmām un atrast kompromisu.
Katrs uzņēmējs kaut reizi ir saskāries ar izvēli – rīkoties godīgi vai negodīgi. Tieši tāpēc viņš vienmēr tiecies rast izvēles „ formulas”, kas viņam nemaldīgi dotu iespēju rīkoties atbilstoši katras situācijas īpatnībām, ieņemt sev pienācigu vietu katra kontaktgadījumā lielākā vai mazākā cilvēku kopībā. Pateicoties tam, biznesa ētika, lai gan nav strikti dokumentēta, ir tikpat svarīga kā likumi, jo garantē uzņēmējam stabilitāti biznesā un savstarpējās attiecībās.
Daudzos ētikas raksturojumos ir akcentēta un nereti arī absolutizēta kāda viena ētikas iezīme. Tādējādi tā tiek raksturota gan kā mācība par labo un ļauno, tikumisko un netikumisko, gan kā mācība par cilvēka iespēju izmantošanu, gan kā sadzīves gudrības mācība, gan kā uzvedības loģika, gan kā mācība par cilvēces specifisko būtību, gan kā mācība par cilvēka pienākumu un brīvību un daudzi citi raksturojumi, kas norāda, cik lielu bagātību sevī ietver ētika. (4, 12. lpp.)…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1141025
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties